Κηφισός: Δήμος, Φορείς και Πολίτες Ραντεβού στο ΣτΕ, Τετάρτη 3 Απριλίου για τις κοινές προσφυγές κατά της τσιμεντοποίησης του ποταμού !

Τις αρνητικές συνέπειες του έργου του εγκιβωτισμού του Κηφισού, για το φυσικό περιβάλλον και την βιοποικιλότητα του σημαντικού αυτού μικροσυστήματος για την περιοχή, επικαλούνται κάτοικοι και δήμος προσπαθώντας να αποτρέψουν την καταστροφή. Κατά τη γνώμη τους έχει παραβιαστεί η Εθνική αλλά και Ενωσιακή νομοθεσία για την έκδοση της ΑΕΠΟ αλλά και οι διατάξεις τπυ ΠΔ για την προστασία του Κηφισού.

10

Την Τετάρτη 3 Απριλίου συνεκδικάζονται οι αιτήσεις ακυρώσεως της απόφασης που ενέκρινε του περιβαλλοντικούς όρους (ΑΕΠΟ) του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Διευθέτησης – Οριοθέτησης του Ποταμού Κηφισού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες Ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό».

Το έργο αυτό περιλαμβάνει τον εγκιβωτισμό του ποταμού σε μια περιοχή από τον Κόκκινο Μύλο έως την Αττική Οδό (μήκους 5,48 χιλ.), με την οποία γειτνιάζουν οι δήμοι Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, Αχαρνών και Μεταμόρφωσης Αττικής.

Το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας με ομόφωνη απόφασή του 57/2022 τον Ιούλιο του 2022 είχε ταχθεί κατά του έργου του εγκιβωτισμού.

Ο Δήμος προσέφυγε στο ΣτΕ τον Νοέμβριο του 2023

Δήμος : Κατατέθηκε προσφυγή στο ΣτΕ για το αντιπλημμυρικό έργο του Κηφισού – Εκδήλωση αύριο στη Μεταμόρφωση

Οι κάτοικοι και οι φορείς (47) προσέφυγαν τον Δεκέμβριο του 2023

Κάτοικοι κατέθεσαν προσφυγή στο ΣτΕ κατά των έργων στον Κηφισό