Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο σε έργα της Περιφέρειας στον Κηφισό

18

Με προσφυγή στο ΣτΕ κατά της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής στο Κηφισό αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας στη συνεδρίαση της 22/7/22.

Πρόκειται για έργα στον Κηφισό με τον τίτλο ” Έργο Διευθέτησης Οριοθέτησης του ποταμού Κηφισού στο τμήμα από Τρεις Γέφυρες ανάντη Κόκκινου Μύλου έως Αττική Οδό” , τα οποία περιλαμβάνουν πλήθος επεμβάσεων σε μήκος άνω των 5 χιλιομέτρων.

Η απόφαση αυτή του ΔΣ φέρνει στην επιφάνεια τα κενά της δημόσιας διαβούλευσης για το έργο αυτό τόσο σε επίπεδο Δήμου όσο και κυρίως της Περιφέρειας μια που το έργο είναι περιφερειακό. Είναι γνωστές οι επιπτώσεις στους κατοίκους της περιοχής “Απομάχων” (Κόκκινος Μύλος) από τα κατά καιρούς πλημμυρικά φαινόμενα στον Κηφισό. 

Η αναζήτηση της βέλτιστης λύσης ανάμεσα στην αντιπλημμυρική προστασία και την διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος είναι το ζητούμενο.  Οι σύγχρονες οικολογικές αλλά και πολεοδομικές αντιλήψεις θέλουν ανοικτά τα ποτάμια αλλά και διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα που παρουσιάζεται στην περίπτωση του μη εγκιβωτισμένου σήμερα Κηφισού. 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ 57/2022