Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Αρχής σε “προεκλογικό” και διχαστικό κλίμα …

107

 

Ορκίστηκε η νέα διοίκηση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας, οποία θα έχει την τύχη της πόλης στα χέρια της την επόμενη πενταετία 2024-2028. Σε μια τυπικού χαρακτήρα διαδικασία επικράτησε ένα πανηγυρικό κλίμα με πλήθος συμπολιτών αλλά και προσκεκλημένων από το νέο δήμαρχο της πόλης μας Γιάννη Τομπούλογλου.

Έντονο το στοιχείο της παρουσίας των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των οποίων  ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημ. Καιρίδης, η Βουλευτής Βορείου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, των οποίων η παρουσία έδωσε και το στίγμα στην εκδήλωση.

Εκείνο όμως που άλλαξε το κλίμα της ορκωμοσίας και το μετέτρεψε από εορταστικό σε διχαστικό ήταν δυστυχώς το περιεχόμενο του σύντομου χαιρετισμού-ομιλία του δημάρχου Γιάννη Τομπούλογλου. Ήταν μια ομιλία καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα και καθόλου συναινετική προς το νέο δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο σημειωτέων  μετέχουν έξι συνδυασμοί.

Αντί να δημιουργήσει κλίμα συνεργατικό και συναινετικό έσπειρε, με την ομιλία, σοβαρές αμφιβολίες για τον τρόπο διοίκησης. Χαρακτηριστικό σημείο ήταν επίσης η παράλειψη να ευχαριστήσει στην ομιλία του όσους από άλλους συνδυασμούς τον στήριξαν την δεύτερη  Κυριακή και ήταν πολλοί αυτοί που ήταν παρόντες στην ορκωμοσία και δεν άκουσαν κουβέντα.

Ακούσαμε ξανά για διαχειριστικούς ελέγχους και μη λήψη οικονομικών στοιχείων από την απερχόμενη διοίκηση καθώς και κάποιες μονολεκτικές αναφορές για καθαριότητα, πράσινο, σχολεία, παιδικές χαρές και καθημερινότητα αλλά δεν ακούσαμε κουβέντα για διαφάνεια, αξιοκρατία, διαγωνισμούς και συγκεκριμένες προτάσεις για τα μεγάλα προβλήματα της πόλης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ενημέρωσε δε ο Γ. Τομπούλογλου  τους παρευρισκόμενους ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 θα αρχίσουν εργασίες του αντιπλημμυρικού έργου στην οδό Σκρά, χωρίς βέβαια να αναφερθεί στις ευθύνες, για την πολυετή καθυστέρηση, της διοίκησης Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, του οποίου ήταν υποψήφιος και υποστηρικτής.

Το προεκλογικό κλίμα (μετά τις εκλογές!) δεν συντηρείται μόνο από τον Γιάννη Τομπούλογλου συμβάλλει σε αυτό και ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Βούρος με την συνέντευξη τύπου, την οποία έχει προαναγγείλει, με θέμα “απολογισμό θητείας 2019-2023”. Μια κίνηση η οποία μάλλον έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί προεκλογικά και όχι δέκα μέρες πριν τη λήξη της θητείας.

Ελπίζουμε σύντομα να ξεπεραστεί το κλίμα αυτό και να εργαστούν όλοι για την εξεύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων των προβλημάτων της πόλης και του κοινωνικού συνόλου.