Επικίνδυνη ρίψη βεγγαλικών και μολότοφ με διακοπή κυκλοφορίας στην Αγία Τριάδα Ν. Φιλαδέλφειας (video)

219

 

Δεν έλειψαν και φέτος οι τραυματισμοί παιδιών από βεγγαλικά κατά την διάρκεια των εορτασμών για την Ανάσταση. O θλιβερός απολογισμός ήταν τρία παιδιά από ΡόδοΑγκίστρι και Σύμη , τα οποία τραυματίστηκαν βαριά από κροτίδες το βράδυ της Ανάστασης. Τέσσερις άνδρες τραυματίστηκαν στο Λεωνίδιο στην προσπάθειά τους να ανάψουν βεγγαλικά. Στο Αγκίστρι συγκεκριμένα, πολλαπλά εγκαύματα προκάλεσε κροτίδα σε ένα 14χρονο αγόρι που έχασε τα δάχτυλά του αριστερού χεριού, ενώ τραυματισμό υπέστη και στο δεξί του χέρι.

Το Αναστάσιμο Φως δεν ήταν ικανό να εμποδίσει συμπεριφορές που βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Η εκτεταμένη χρήση βεγγαλικών αλλά και αυτοσχέδιων μηχανισμών (μολότοφ), πέριξ του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας στη Νέα Φιλαδέλφεια και  στην είσοδο της υπογειοποίησης,  συνοδεύτηκε από διακοπή κυκλοφορίας επί της οδού Φωκών. Οι πράξεις αυτές έβαλαν σε κίνδυνο τους συμμετέχοντες, τους διερχόμενους πολίτες αλλά και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, όλων των ηλικιών, που παρακολουθούσαν τη λειτουργία της Αναστάσεως.

Πρόκειται για φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Δεν χωράει αντίθετη άποψη από τη λήψη μέτρων για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Υποτίθεται ότι η χρήση κροτίδων, βεγγαλικών και αυτοσχέδιων μηχανισμών είναι παράνομη. Ακούει κανείς;