Άρχισε η τοποθέτηση των νέων φωτιστικών LED στον δημοτικό φωτισμό

45

Ξεκίνησε από την  Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023 η αναβάθμιση του δημοτικού οδοφωτισμού με την αντικατάσταση 4685 φωτιστικών σωμάτων, με λαμπτήρες τύπου led καθώς και 1786 βραχιόνων στήριξης φωτιστικών σωμάτων, σε οδούς της πόλης. Τα πρώτα σώματα τοποθετήθηκαν στην οδό Αχαρνών ενώ χθες άρχισε η τοποθέτηση στη λεωφόρο  Δεκελείας.

Η έναρξη των εργασιών έγινε λίγες μόλις ημέρες μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου την σχετική  Πράξη του ΣΤ’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (074/2023) και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρώτος διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Δήμος είχε προχωρήσει στην επαναπροκήρυξη μετά τις αλλαγές που επέβαλε η απορριπτική απόφαση του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου. Το κόστος της επένδυσης θα βαρύνει τον δημοτικό προϋπολογισμό των ανταποδοτικών τελών μέχρι το 2030 με αναμενόμενη μείωση του κόστους κατανάλωσης ρεύματος στο δημοτικό φωτισμό.  

Ωστόσο η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου και αντιπολήτευσης συνεχίσθηκε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 29/3/23 με τον Δήμαρχο να σχολιάζει τις αιτιάσεις ακυρότητας του νέου διαγωνισμού, που υπέβαλε η αντιπολίτευση και απέρριψε  το Ελεγκτικό Συνέδριο, ενώ από πλευράς αντιπολίτευσης αναφέρθηκε ότι διενεργείται προανάκριση από πταισματοδίκη, μετά από υποβληθείσα μήνυση κατά αγνώστου για ενδεχόμενη ζημία που υπέστη ο Δήμος.