Οδοφωτισμός: Μπλόκο στον διαγωνισμό από το Ελεγκτικό Συνέδριο – Εμμένει στην ιδιωτικοποίηση ο Βούρος με επαναπροκήρυξη στο ίδιο ποσό.

88

Το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του ακύρωσε τον σχετικό διαγωνισμό για τον δημοτικό φωτισμό προϋπολογισμού 3,7 εκατ. ευρώ αλλά ο Δήμαρχος Γ. Βούρος με πρόσκλησή του για συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου τον επαναπροκηρύσσει. 

Να θυμίσουμε ότι ο Δήμος Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της 23/6/2021 και παρά την αντίθετη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εκμεταλλεύτηκε τον νόμο Θεοδωρικακου και τις απουσίες μέρους της αντιπολίτευσης και με ψήφους 4 υπέρ 2 κατά (απόντων των Άρη Βασιλόπουλο, Παντελή Γρετζελιά και Νίκο Σερετάκη),  ενέκρινε τον  δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με αντικείμενο “ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-ΝΕΑΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ” προϋπολογισμού 3.724.292,24 ευρώ.

Είχε προηγηθεί αλλά και συνεχίσθηκε έντονη πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση να προβαίνει σε καταγγελίες, οι οποίες εκτός των άλλων δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα και στη διοίκηση Βούρου. Για το θέμα είχε κατατεθεί μάλιστα ερώτηση στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Ο Δήμος προχώρησε στο διαγωνισμό και την ανάδειξη αναδόχου τον προσυμβατικό δε έλεγχο της σύμβασης  διενέργησε το ΣΤ κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.) το οποίο με  την ΠΡΆΞΗ του 158/15.4.2022 ανέβαλε την οριστική του κρίση  μέχρι ο Δήμος να προσκομίσει τα στοιχεία που έλειπαν από το φάκελλο του διαγωνισμού .

Ο Δήμος προσκόμισε τα στοιχεία αλλά εκ του αποτελέσματος αυτά δεν έγιναν αποδεκτά στο σύνολό τους με συνέπεια ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος να προτείνει στην Ο.Ε. της 29/8/22 την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με αντικείμενο “Προμήθεια φωτιστικών LED για την αναβάθμιση ηλεκτροφωτισμού του Δήμου Ν Φιλαδέλφειας Ν Χαλκηδόνας”, κάνοντας προφανώς τις αναγκαίες τροποποιήσεις στην προκήρυξη. Η απορριπτική απόφαση του προσυμβατικού ελέγχου απ΄το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. 

Μια εξέλιξη που καταδεικνύει ότι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα με τέτοιο μεγάλο κόστος η διοίκηση πιάστηκε “αδιάβαστη” δείχνοντας ότι τελικά αυτό που την ενδιέφερε ήταν η ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας ηλεκτροφωτισμού εκχωρώντας και την συντήρηση σε ιδιωτική εταιρεία μια που ο προϋπολογισμός του νέου διαγωνισμού είναι ακριβώς ο ίδιος δηλαδή 3.724.292,26 € (σύμφωνα με την νέα έγκριση πολυετούς υποχρέωσης).

Τη δυνατότητα αυτή του παρέχει ο νόμος “Θεοδωρικάκου”, με τον οποίο αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχει συγκροτηθεί με απλή αναλογική, μεταφέρθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή, η οποία με το νόμο αυτό συγκροτήθηκε με τρόπο που η πλειοψηφία   να ανήκει στην παράταξη του Δημάρχου.

 Η πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Ο.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (27)_0

 

 

Έγκριση Δαπάνης Πολυετούς Υποχρέωσης από τον Αντιδήμαρχο

ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΟΛΥΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ 2022