Κλοπή καλωδίων στο “Μ. Κουντουράς” και μεταφορά δημοτικών συμβουλίων στο Π.Π.Ι.Ε.Δ.

138

Άγνωστοι αφαίρεσαν από το σχολικό συγκρότημα του 3ου Γυμνασίου Νέας Φιλαδέλφειας και πρώην 3ου Λυκείου καλώδια των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρησιμοποίηση της αίθουσας “Μ. Κουντουράς” στην οποία πραγματοποιούνται συνήθως τα δημοτικά συμβούλια. Η κλοπή αυτή ήταν η αιτία να ματαιωθεί η αποκριάτικη εκδήλωση του 3ου Γυμνασίου την Παρασκευή το πρωί.

Το γεγονός αυτό φέρνει στην επικαιρότητα τα ζητήματα φύλαξης των σχολικών εγκαταστάσεων αλλά και της συντήρησης αυτών με αιχμή τα προβλήματα  ηλεκτροδότησης των ΕΠΑΛ.

Εβδομάδα δύο Δημοτικών Συμβουλίων του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας στο ΠΠΙΕΔ.

Το πρώτο γίνεται την Τρίτη 28/2 στις 7μμ κατόπιν αιτήματος δεκαοκτώ (18) δημοτικών συμβούλων για έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου με δύο συγκεκριμένα θέματα: α)  επανασύσταση της επιτροπής διαγωνισμού για τον οδοφωτισμό,όπως αυτή είχε οριστεί το 2021 και β) ζητούν από το Δ.Σ. να παύσει τη διαδικασία του δεύτερου αντίστοιχου διαγωνισμό που είναι σε εξέλιξη.

Το δεύτερο γίνεται Πέμπτη 2/3 στις  7μμ με δύο θέματα που προέκυψαν από παρατηρήσεις της αποκεντρωμένης διοίκησης και αφορούν τον μη εγκριθέντα από αυτήν  προϋπολογισμό του 2023 του δήμου ήτοι: 1)Συμμόρφωση του Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων του Δήμου οικ. έτους 2023, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής. 2) Συμμόρφωση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) έτους 2023, ως προς τους πίνακες στοχοθεσίας του Δήμου, σύμφωνα με τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, βάσει σχετικής απόφασης-εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.