Με επτά Αντιδημάρχους και δύο Εντεταλμένους Συμβούλους θα ασκήσει διοίκηση ο Γ. Βούρος το επόμενο διάστημα

Εκτός από τον Σπύρο Γραμμένο, ο οποίος έχει ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη Γ. Βούρου, φαίνεται να οριστικοποιείται το ρήγμα με τους Δημοτικούς Συμβούλους Λύσανδρο Γεωργαμλή και Ανθή Παπακώστα μια που ο δήμαρχος δεν τους όρισε σε θέση ευθύνης. Ο έτερος των διαφωνούντων Γιώργος Καραβίας παραμένει, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής τα πράγματα, πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης.

164

Ο Κώστας Μπίγαλης μεταπήδησε στην Αντιδημαρχία του Αθλητισμού αφήνοντας ελεύθερη τη Αντιδημαρχία Πρασίνου και Άλσους, στην οποία ως Αντιδήμαρχος ορίστηκε ο Σωτήρης Κοσκολέτος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η αρμοδιότητα του τμήματος του Νεκροταφείου ανατέθηκε στον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πληροφορικής Ηλία Τάφα και όχι στον αρμόδιο για την Οικονομική Διεύθυνση Αντιδήμαρχο Τάσο Κωνσταντινίδη. Επιβεβαιώθηκε επίσης το γεγονός ότι την ευθύνη για την Τεχνική Υπηρεσία φαίνεται να την κρατά ο Γ Βούρος για τον εαυτό του. 

Συγκεκριμένα με την 586/22 απόφαση του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρου, ορίζονται ως Αντιδήμαρχοι – Εντεταλμένοι οι κατωτέρω Δημοτικοί Σύμβουλοι:

  • O Δημοτικός Σύμβουλος Κοσκολέτος Σωτήρης του Κωνσταντίνου, καθ΄ ύλην Αντιδήμαρχος Πρασίνου & Άλσους
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Μπίγαλης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχος Αθλητισμού
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Κοπελούσος Χρήστος του Νικολάου, Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας
  • Ο Δημοτικός Σύμβουλος Τάφας Ηλίας του Παντελή, Εντεταλμένος Σύμβουλος Πληροφορικής και Ψηφιακής Μετάβασης

Σε προγενέστερο χρόνο με σχετικές αποφάσεις έχουν ορισθεί σε  θέσεις ευθύνης οι κάτωθι δημοτικοί σύμβουλοι:

  • Τον Δημοτικό Σύμβουλο Κουτσάκη Μιχάλη, ως Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης & Ηλεκτροφωτισμού – Α’ Αναπληρωτής Δημάρχου
  • Τον Δημοτικό Σύμβουλο Μπερδέση Σπύρο, ως Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημοτικής Αστυνομίας
  • Τον Δημοτικό Σύμβουλο Κωνσταντινίδη Τάσο (επικ. Δημοτικής παράταξης «Πόλης Ενότητα»), ως Αντιδήμαρχο Οικονομικών
  • Τον Δημοτικό Σύμβουλο Λέκκα Θάνο, ως Αντιδήμαρχο Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Αναπτυξιακής Πολιτικής
  • Την Δημοτική Σύμβουλο Αλεφραγκή Σοφία, ως Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού

Σημειώνεται ότι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει εκλεγεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2023 ο Δημοτικός Σύμβουλος Κανταρέλης Δημήτρης.