Χρησιμοποιείς την Αττική Οδό σε ώρες αιχμής για να πας στη δουλεία σου; Θα πληρώνεις παραπάνω

97

Με πρόσχημα την αλλαγή των συμβάσεων παραχώρησης προγραμματίζουν την αλλαγή  στην τιμολόγηση των διοδίων της Αττικής Οδού, σύμφωνα με δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, Δημήτρη Πολίτη. Την αλλαγή την εμφανίζουν ως μέρος ενός σχεδίου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος και της συμφόρησης που παρατηρείται καθημερινά!!! Λύνουν δηλαδή το κυκλοφοριακό χαρατσώνοντας τους εργαζόμενους που κατά “σύμπτωση” πηγαίνουν ή επιστρέφουν από τη δουλεία τους σε ώρες αιχμής 

Ωστόσο, ακόμα, δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες λεπτομέρειες. Δηλαδή, για παράδειγμα, ποιες ώρες της ημέρας θα είναι πιο ακριβό το αντίτιμο για να χρησιμοποιήσει κανείς την Αττική Οδό, ενώ για να χρυσώσουν το χάπι αναφέρουν ότι η φθηνότερη τιμή θα είναι τις βραδινές ώρες. Σήμερα, τα διόδια της Αττικής Οδού είναι στα 2,80 ευρώ ανά διέλευση.

Ο κ. Πολίτης πάντως σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι ακόμα η αλλαγή αυτή αργεί. Μέχρι το καλοκαίρι του 2023, από ό,τι φαίνεται, δεν θα υπάρχει αλλαγή στις τιμές. Προσπαθώντας να μετριάσει τις αντιδράσεις ενώ ομολογεί την ύπαρξη της πρότασης που θα κάνει στους υποψήφιους αναδόχους. Δήλωσε δε χαρακτηριστικά στην «Καθημερινή»: