Ο Γιάννης Βούρος Δεν Ανανέωσε τη Θητεία Αντιδημάρχου στον Λύσανδρο Γεωργαμλή!

415

Χωρίς Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών πορεύεται ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας εδώ και δύο εβδομάδες. Η θητεία του Λύσανδρου Γεωργαμλή έχει λήξει από την 6η Σεπτεμβρίου 2022 χωρίς να έχει ανακοινωθεί σχετική απόφαση Δημάρχου για ανανέωση της θητείας ή αντικατάστασης.

Ήταν γνωστές  οι αντιρρήσεις του Λ. Γεωργαμλή στην διαδικασία αποδοχής του ρόλου άτυπου συντονιστή των συνοδών έργων του γηπέδου της ΑΕΚ στον Π. Γρετζελία αλλά και η καταψήφιση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της επαναπροκήρυξης του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό του Δήμου (LED), ο οποίος είχε ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η ενέργεια αυτή του παραγκωνισμού του Λ. Γεωργαμλή σκεπάζει με σύννεφα πλέον τις σχέσεις του Γιάννη Βούρου με την ΑΕΚ, αν δε συνυπολογιστεί και το γεγονός ότι και η Ανθή Παπακώστα καταψήφισε  την απαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τον ηλεκτροφωτισμό, όπως επίσης έκαναν και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Καραβίας και Σ. Γραμμένος, ο οποίος μάλιστα έκανε ένα βήμα παραπάνω δηλώνοντας την αποχώρησή του από τον συνδυασμό του Γ Βούρου, το πρόβλημα γίνεται εκρηκτικό για τον Δήμαρχο. 

Συγκεκριμένα, με την απόφασή του 506/6.9.2021 ο Δήμαρχος Γιάννης Βούρος είχε ορίσει τον Δημοτικό  Σύμβουλο  Λύσσανδρο Γεωργαμλή  ως Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, με θητεία από 7 Σεπτεμβρίου 2021 έως και 6 Σεπτεμβρίου 2022 και του είχε μεταβιβάσει τις εξής αρμοδιότητες:

  • Την εποπτεία και ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και των επί μέρους οργανικών μονάδων της ανωτέρω Διεύθυνσης, και πιο συγκεκριμένα:
  • Του Τμήματος Μελετών και Κατασκευής Έργων.
  • Του Τμήματος Συντηρήσεων και Αδειοδοτήσεων.
  • Του Τμήματος Υπηρεσιών Δόμησης

Οι ενδείξεις δείχνουν ότι τις αρμοδιότητες και την ευθύνη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών θα την έχει  ο ίδιος ο Δήμαρχος μια που εισήγηση της υπηρεσίας (α.π. 319/15.9.22) στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο της 26/9/22 την υπογράφει ο ίδιος.

Πολλοί θεωρούσαν βέβαιη την τοποθέτηση του Σ. Κοσκολέτου στη θέση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών, θέση που κατείχε στο παρελθόν, όταν στην Αντιδημαρχία Οικονομικών που κατείχε τοποθετήθηκε ο Τάσος Κωνσταντινίδης, γεγονός που ερμηνεύεται ως ένα ακόμη πρόβλημα για την παράταξη του Γ. Βούρου.