Μεγάλες καθυστερήσεις στις εγκρίσεις μελετών σηματοδότησης κόμβων υπογειοποίησης γηπέδου ΑΕΚ από το Δήμο

171

Η καθυστέρηση στο να δοθεί στην κυκλοφορία η υπογειοποίηση του γηπέδου της ΑΕΚ και να απαλλάξει τους πολίτες από την ταλαιπωρία φαίνεται να οφείλεται, το τελευταίο διάστημα, στους αργούς ρυθμούς που κινείται η διοίκηση του Γιάννη Βούρου στην έκδοση των αναγκαίων αποφάσεων έγκρισης της μελέτης σηματοδότησης των δύο νέων κόμβων της υπογειοποίησης που δημιουργήθηκαν στις δύο απολήξεις αυτής.

Συγκεκριμένα ενώ ο Δήμος φαίνεται να παραλαμβάνει από την Περιφέρεια Αττικής την 16-5-22 την σχετική μελέτη εφαρμογής η Τεχνική Υπηρεσία εισηγείται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής  την 8-7-22 τη λήψη σχετικής απόφασης, η οποία και λαμβάνεται την 14η Ιουλίου 2022.  Η απόφαση αυτή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (57/2022) εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο,  στην δια περιφοράς (!!!) συνεδρίαση της 31ης Αυγούστου με την απόφαση 61/2022. Έτσι η γραφειοκρατία του Δήμου συνέβαλε στην συνολική καθυστέρηση του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παραπάνω μελέτες θα λειτουργήσουν δοκιμαστικά για κάποιο χρονικό διάστημα ώστε να μελετηθούν οι νέοι κυκλοφοριακοί φόρτοι βάση των οποίων θα καθοριστούν οι χρόνοι λειτουργίας και τα αναγκαία σηματοδοτικά προγράμματα.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΕΠΙ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΥΠΟΓΕΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ Π.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΑ ΕΡΓΑ