Θεμελίωση του νέου Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι.Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας ΦΗΧ στη Ν. Φιλαδέλφεια

50

Τη Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022 τελέσθηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γαβριήλ η ακολουθία του Αγιασμού και στη συνέχεια τέθηκε ο θεμέλιος λίθος για την έναρξη των εργασιών του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, που ανεγείρεται σε ένα οικόπεδο επιφάνειας 2.104τ.μ. επί των οδών οδ. Ν. Πλαστήρα – Καμπούρογλου – Γράμμου στη Ν. Φιλαδέλφεια (Πλατεία Σπύρου Μουστακλή), το οποίο προσέφερε στην Ιερά Μητρόπολη ο Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας αποκλειστικά για τις ανάγκες δημιουργίας του. 

Όταν ολοκληρωθεί το έργο (βάσει του σχεδιασμού τον προσεχή Απρίλιο – Μάιο) θα φιλοξενεί 100 βρέφη και νήπια σε δύο διακριτές και ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες δραστηριοτήτων καλύπτοντας έτσι το κενό του παιδικού σταθμού της Μητρόπολης στην οδό Αλεξανδρείας, ο οποίος αντιμετωπίζει ζητήματα αδειοδότησης. Ο χώρος παραχωρήθηκε στην Μητρόπολη για 25 χρόνια με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το 2020 και διανύθηκαν σχεδόν 2,5 χρόνια για να φτάσουμε στη θεμελίωση. Τόσο η κατασκευή όσο και η λειτουργία του σταθμού δεν χρηματοδοτείται από την Κυβέρνηση ή τον Δήμο αλλά από χορηγίες και πηγές της Μητρόπολης.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως, του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Kωνσταντίνου Χατζηδάκη, της πρ. Βουλευτού κ. Ελένης Αυλωνίτου, του Αντιπεριφερειάρχου Αττικής κ. Γεωργίου Δημόπουλου, ως εκπροσώπου του Περιφερειάρχου Αττικής κ. Γεωργίου Πατούλη, του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και λοιπων δημοτικών συμβούλων και παραγόντων.