Επανέρχεται ο Δήμος για τον χαρακτηρισμό ως διατηρητέων των βιομηχανικών κτιρίων του εργοστασίου ¨Μπριτάννια” στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών του πλειστηριασμού

116

Την Τρίτη 22/4/24 στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας επανεισάγεται, για τρίτη φορά, το θέμα του χαρακτηρισμού του συνόλου των βιομηχανικών κτιρίων του εργοστασίου ¨Μπριτάννια” (Ο.Τ. 461) στη συνοικία Ειρήνη της Νέας Φιλαδέλφειας σε διατηρητέα.

Το θέμα είχε εισαχθεί προς συζήτηση πριν 2 μήνες αλλά αποσύρθηκε δύο φορές μετά και από γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας ότι επίκειται πλειστηριασμός και μια τέτοια ενέργεια έθετε σε κίνδυνο την διαδικασία. Ο πλειστηριασμός ολοκληρώθηκε με έναν μόνο συμμετέχοντα πλειοδότη με  το τίμημα να μένει στην αρχική ορισθείσα τιμή, με  πιθανό το ενδεχόμενο  η προαναγγελθείσα πρόθεση του δήμου για χαρακτηρισμό του ακινήτου ως διατηρητέου να επέδρασε σε όλες τις πτυχές του πλειστηριασμού. 

Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει η νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του ακινήτου μπροστά στην εξέλιξη αυτή. Προφανώς κριτήριο στην αντίδρασή της θα αποτελέσει η απάντηση στο ερώτημα  αν ο χαρακτηρισμός των κτηρίων ως διατηρητέων ενδέχεται, υπό προϋποθέσεις, να συνιστά ιδιαίτερο χαρακτηριστικό για την επωφελέστερη αξιοποίηση του ακινήτου.

Σημειώνεται ότι η καμινάδα είναι διατηρητέα από το 2003 ενώ οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο δημοτικό συμβούλιο δεν έχουν τοποθετηθεί μέχρι στιγμής.

Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

8ο θέμα α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΩΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ _ΜΠΡΙΤΑΝΙΑ_