Η “Μπριτάννια” μπαινοβγαίνει στο δημοτικό συμβούλιο !

180

Πριν την ημερομηνία του  πλειστηριασμό του ακινήτου του πρώην εργοστασίου της Μπριτάννια στην συνοικία Ειρήνη είχε τεθεί θέμα στο δημοτικό συμβούλιο της 24/1/24 ο χαρακτηρισμός του ακινήτου ως διατηρητέου το οποίο τελικά αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του δημάρχου επικαλούμενος γνώμη της νομικής υπηρεσίας.

Ο πλειστηριασμός έγινε χθες το μεσημέρι και το ακίνητο απέκτησε νέο ιδιοκτήτη με το ποσό των 3.345.001 ευρώ, αμέσως η δημοτική αρχή έθεσε εκ νέου ως θέμα εκτός ημερησίας διατάξεως στην συνεδρίαση της 21/12/24 την λήψη απόφασης για τον χαρακτηρισμό του ακινήτου ως διατηρητέου.

Πριν όμως ο αλέκτωρ λαλήσει το θέμα απεσύρθει  εκ νέου με τον δήμαρχο να προσκομίζει νέα γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, υπογεγραμμένη αυτή τη φορά όπως είπε, που προέτρεπε το δήμο να προχωρήσει σε μια τέτοια ενέργεια μόνο μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του πλειστηριασμού.

Ένα τόσο μεγάλο θέμα πρέπει να αντιμετωπίζεται με ευθύνη και σοβαρότητα και όχι με όρους επικοινωνίας που τελικά εκθέτει τον δήμο και τους διοικούντες.

 

Σήμερα ο πλειστηριασμός για την “Μπριτάννια” – Άδειασμα της Παπαλουκά από τον Τομπούλογλου