Σήμερα ο πλειστηριασμός για την “Μπριτάννια” – Άδειασμα της Παπαλουκά από τον Τομπούλογλου

454

Σήμερα 21 Φεβρουαρίου 2024 βγαίνει σε πλειστηριασμό ένα από τα ιστορικά κτίρια της Νέας Φιλαδέλφειας αυτό της πρώην κλωστοϋφαντουργίας “Μπριτάννια”. Η διαδικασία είναι ηλεκτρονική θα αρχίσει στις 10π.μ. και θα διαρκέσει δύο ώρες (με 12 πεντάλεπτες παρατάσεις). Το αρχικό τίμημα έχει προσδιοριστεί σε 3.354.000 ευρώ ενώ το τελικό αναμένεται να είναι πολλαπλάσιο λόγω του μεγέθους του ακινήτου και της προνομιακής γεωγραφικής θέσης πλησίον του γηπέδου της ΑΕΚ και στου σταθμούς ΗΣΑΠ στον Περισσό και στα Πευκάκια.

Ωστόσο έντονο προβληματισμό έχει δημιουργήσει η στάση της δημοτικής αρχής για το θέμα όπου λίγες μέρες πριν τον πλειστηριασμό μπαίνει θέμα στο δημοτικό συμβούλιο με εισήγηση της αντιδημάρχου Ε. Παπαλουκά για χαρακτηρισμό του ακινήτου ως διατηρητέο μνημείο βιομηχανικής κληρονομιάς με τον δήμαρχο Γ. Τομπούλογλου να αποσύρει το θέμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την τελευταία στιγμή επικαλούμενος γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας, την οποία δεν διάβασε στο ΔΣ αδειάζοντας με τον τρόπο αυτό την αντιδήμαρχο, η οποία δήλωσε “δυστυχώς”.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο Γ. Βούρος έσπευσε αμέσως να συμφωνήσει με την αναβολή προτρέποντας μάλιστα τον Ν. Σερετάκη να μην συνεχίσει τη συζήτηση. Με νόημα και με πολλαπλούς αποδέκτες ήταν η άποψη της Ε. Παπαλουκά, η οποία είπε απευθυνόμενη στον Ν. Σερετάκη: “Νίκο, ήταν η πρώτη εισήγηση που επιμελήθηκα να ετοιμαστεί, αλλά δυστυχώς …”

Η μετέπειτα ανακοίνωση του Δήμου στο ΦΒ δεν φώτισε επιπλέον το θέμα απλά παρέπεμψε στα πρακτικά της συνεδρίασης, που έχουν ως εξής:

ΜΠΡΙΤΑΝΙΑ 26ο Θεμα ΔΣ