Αντιμέτωπος με την κοινωνία θα βρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα για τη αύξηση 77% στα δημοτικά τέλη ο Γ. Τομπούλογλου

48

Εντείνονται οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους που η διοίκηση του δήμου θα επιδιώξει να εγκρίνει σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάσει στην αίθουσα του πρώην 3ου Λυκείου Ν. Φιλαδέλφειας στην Εθνική Οδό στις 7μμ.

Είναι μεγάλο το πρόβλημα της διοίκησης Τομπούλογλου Παπαλουκά που με το καλημέρα βλέπει να χάνει ερείσματα στην τοπική κοινωνία και να αναζητά διέξοδο  μέσα από συσκέψεις. Στο δημοτικό συμβούλιο είναι δύσκολο έως απίθανο η πρόταση για αυξήσεις να βρει άλλους υποστηρικτές ενώ κάποιοι πρόθυμοι υποστηρικτές της διοίκησης με τις δικαιολογίες που προβάλουν στα διαδίκτυο μάλλον εξοργίζουν τους πολίτες, που θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό, παρά καταφέρνουν να τους πείσουν για την αναγκαιότητα των αυξήσεων.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και οι επαγγελματίες αντιδρούν για τις αυξήσεις της τάξεως του 77% στα νοικοκυριά (στις οικίες από 0,90€ / τμ στα 1,59€ / τμ), αυξήσεις 50% στους επαγγελματικούς χώρους (συγκεκριμένα από 3,50€ / τμ στα 5,25€ / τμ) και 64% στους χώρους εστίασης, μεζεδοπωλεία, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, καφέ, μπαρ κλπ. Όλοι αυτοί αισθάνονται επίσης αδικία όταν για τους αθλητικούς χώρους τα τέλη είναι 1 ευρώ και αυτό για τα πρώτα 6.000 τ.μ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής παρατάξεις που την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών συγκέντρωσαν πάνω από 62% αντιδρούν στις αυξήσεις με ανακοινώσεις ή δηλώσεις. Δημόσια έχουν εκφραστεί ο προηγούμενος δήμαρχος Γιάννης  Βούρος αλλά και η παράταξή του “Πολιτών Πολιτεία”, με ανακοίνωσή της “Λαϊκή Συσπείρωση” τάσσεται κατά των αυξήσεων, ενώ με δηλώσεις τους οι Στέφανος Γατσούλης και Γιάννης Τζέλης εξέφρασαν με σαφήνεια την αντίθεσή των καλώντας την διοίκηση να το ξανασκεφτεί. Η παράταξη του Λύσανδρου Γεωργαμλή δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη παρά την πίεση που δέχεται κυρίως από τους επαγγελματίες της περιοχής, μια που πολλά είναι τα καταστήματα τα οποία δεν μπορούν να απορροφήσουν στο κόστος τους τις αυξήσεις των τελών.