Εκπρόσωποι του 62% των πολιτών κατά των αυξήσεων Τομπούλογλου-Παπαλουκά – Σε απομόνωση η διοίκηση του Δήμου

103

Μεγάλη δυσαρέσκεια στην τοπική κοινωνία έχει δημιουργήσει η πρόθεση της διοίκησης Τομπούλογλου Παπαλουκά να προχωρήσει σε υπέρογκες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη και τους φόρους για το 2024, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις ανέρχονται στο 77% των προηγούμενων τιμών.

Ιδιαίτερη αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η παράταξη που διοικεί σήμερα το δήμο, μαζί με άλλους πρόθυμους συνεργάτες, επέβαλαν μείωση, ελέω της απλής αναλογικής στη σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου, των δημοτικών τελών τα προηγούμενα χρόνια και τώρα υπεραμύνονται ή σιωπούν με “ενοχή” για την σημερινή εξέλιξη.

Η απομόνωση της διοίκησης Τομπούλογλου Παπαλουκά από την μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων είναι γεγονός, η οποία διοίκηση δείχνει να μην ενδιαφέρεται για τις πρόσθετες επιβαρύνσεις που επιβάλει στα εισοδήματα των συνδημοτών, που ασφυκτιούν σε ένα περιβάλλον ακρίβειας και μείωσης της αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι στιγμής παρατάξεις που την πρώτη Κυριακή των Δημοτικών Εκλογών συγκέντρωσαν πάνω από 62% αντιδρούν στις αυξήσεις με ανακοινώσεις ή δηλώσεις. Δημόσια έχουν εκφραστεί ο προηγούμενος δήμαρχος Γιάννης  Βούρος αλλά και η παράταξή του “Πολιτών Πολιτεία”, με ανακοίνωσή της “Λαϊκή Συσπείρωση” τάσσεται κατά των αυξήσεων, ενώ με δηλώσεις τους οι Στέφανος Γατσούλης και Γιάννης Τζέλης εξέφρασαν με σαφήνεια την αντίθεσή των καλώντας την διοίκηση να το ξανασκεφτεί.

Σημειώνουμε ότι οι εκπρόσωποι των παρατάξεων Πολιτών Πολιτεία και Λαϊκής Συσπείρωσης, που μετέχουν στην Δημοτική Επιτροπή καταψήφισαν τις εισηγήσεις των αυξήσεων, ενώ η στάση της παράταξης του Λύσανδρου Γεωργαμλή αναμένεται, εκτός απροόπτου, να είναι και αυτή αρνητική στις αυξήσεις ανεβάζοντας έτσι το ποσοστό αυτών που αντιδρούν να εκπροσωπούν το 77% των κατοίκων του δήμου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η συζήτηση για τα τέλη και τους φόρους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου. 7μμ στο “Μίλτος Κοντουράς”