Νίκος Τσορβάς: Γιατί τον Τζέλη και γιατί με τον Τζέλη

247

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν βαρύνουσα σημασία για το μέλλον της πόλης μας.
Οι συνδημότες μας έχουν κουραστεί τα τελευταία χρόνια από πειράματα, κοντόφθαλμες πολιτικές, κακή διαχείριση, υποσχέσεις  χωρίς αντίκρισμα και κούφια λόγια.
Φτάσαμε στο 2023 για να έχουμε ως αποτέλεσμα  τα ταμεία του δήμου να είναι άδεια, οι εργαζόμενοι απλήρωτοι να κάνουν κατάληψη στο δημαρχείο, άρτος (ψάρια, φρούτα) και πανάκριβα θεάματα να προσφέρονται από τους νυν διοικούντες, αλλά και τους επίδοξους «σωτήρες» για λαϊκή κατανάλωση, σχολεία και γειτονιές να πλημμυρίζουν και όλα αυτά υπό το φως του  νέου, επίσης πανάκριβου και αμφιλεγόμενου, οδοφωτισμού, που έχει δεσμεύσει τα ανταποδοτικά τέλη για τα επόμενα 8 χρόνια, γεγονός που σημαίνει λιγότερο αποτελεσματικές υπηρεσίες προς  τους δημότες στον καίριο τομέα της καθαριότητας.

Αυτά πρέπει να σταματήσουν εδώ!

Στις 8 του Οκτώβρη ο προοδευτικός κόσμος ης πόλης, αλλά και κάθε δημότης που έχει βαρεθεί να τον …σώζουν οι ίδιοι και οι ίδιοι επαγγελματίες «σωτήρες», θα δώσει απάντηση στηρίζοντας την Προοδευτική Αυτοδιοικητική  Κίνηση «Κοινωνίας Βήμα» με επικεφαλής τον Γιάννη Τζέλη.

Εύλογο το ερώτημα, γιατί τον Τζέλη και γιατί με τον Τζέλη;
Πρωτίστως επειδή είναι ένας από εμάς.  Ζυμωμένος με την κοινωνία, με προσφορά στη νέα γενιά. Χωρίς επιτήδευση, χωρίς να διατηρεί το προφίλ της «αυθεντίας» του «αρχηγού», λειτουργεί από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε την κοινή μας προσπάθεια ως πρώτος μεταξύ ίσων, με προσήλωση στη δημοκρατική διαδικασία στη λήψη αποφάσεων και όντας κυρίως ένας άνθρωπος που ξέρει να ακούει.
Ακολουθώντας τη γνώμη της πλειοψηφίας, γνωρίζει πώς να εφαρμόζει τις αποφάσεις της, σεβόμενος τη μειοψηφία και την αντίθετη άποψη.

Ο βασικός όμως λόγος που συντάχθηκα εξαρχής μαζί του ήταν η βασική διαπίστωσή μου πως οι αξίες μας ταυτίζονται στο ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας μιας δημοτικής αρχής προς όφελος του συνόλου.
 Η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δήμου και όχι ο Δήμος τα συμφέροντα της εκάστοτε δημοτικής αρχής!

Με Διαφάνεια και Λογοδοσία.
Με Διάλογο και Δημοκρατική Διαδικασία.
Με Εντιμότητα και Ειλικρίνεια.
Με Υπευθυνότητα και Ενσυναίσθηση.
Με Διάλογο και Συνεργασία.
Με Αυτοκριτική και Σεβασμό στον Αντίλογο.
Με Αλληλεγγύη στις αδύνατες ομάδες των συνδημοτών μας και Ενθάρρυνση της Συμμέτοχής των πολιτών στα ζητήματα της πόλης.

Αυτή την εκλογική διαδικασία που έχουμε μπροστά μας πρέπει όλοι να τη δούμε σαν μια ευκαιρία να αλλάξει η εικόνα της πόλης μας σε κάθε συνοικία, σε κάθε γειτονιά.
Ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι μα αλλάξει η νοοτροπία της άσκησης της διοίκησης.

Να επιλέξουμε ανθρώπους που αγαπούν την πόλη μας περισσότερο από την καρέκλα τους,
που κάποιοι εξ αυτών την θεωρούν  κληρονομικό δικαίωμα.
Δεν είναι δύσκολο, αν αναλογιστεί ο καθένας και η καθεμιά μας. ποιοι ορίζουν τις τύχες του Δήμου μας εδώ και δεκαετίες, με όλες τις μεταλλάξεις, τις παραλλαγές, τα «παραγοντιλίκια» και τα ιδιοτελή τερτίπια τους, που χαντακώνουν την πόλη μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Η επιλογή μας αυτή πρέπει να είναι συνειδητή.

Πρώτα ο πολίτης.
ΠΡΩΤΑ Η ΠΟΛΗ!

Νίκος Τσορβάς
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
με την Προοδευτική Αυτοδιοικητική  Κίνηση
 «Κοινωνίας Βήμα»  – Γιάννης Τζέλης.