Βιβή Πλατά: Συνεχίζω να αγωνίζομαι

101
Γεννήθηκα στο Περιστέρι Αττικής.
Φοίτησα, στο γυμνάσιο και Λύκειο, στο Τοσίτσειο Αρσάκειο Εκάλης.
Σπούδασα στο ΕΚΠΑ, στην Φυσικομαθηματική σχολή στο τμήμα Φυσικής.
Ζω από το 1982 στην περιοχή Απομάχων του δήμου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας
Εργάζομαι ως καθηγήτρια 35 χρόνια στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης «΄Ερασμος».
Έχω την πεποίθηση ότι στις κοινωνίες δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, αλλά μόνο συλλογικές.
Δεν μπορεί να υπάρχει η ατομική ευημερία μέσα σε μια κοινωνία χωρίς δομές, χωρίς οργάνωση προστασίας για τον πολίτη.
Από τα φοιτητικά μου χρόνια υπήρξα ενεργό μέλος σε συλλόγους που είχαν ως αντικείμενο δράσης, θέματα ενδιαφέροντός μου.
Αυτοδιοικητικά δραστηριοποιήθηκα στον συνδυασμό «΄Οραμα πόλης» με επικεφαλής τον δήμαρχο Σταύρο Κόντο, ως αντιπρόεδρος σχολικής επιτροπής, καθώς και ως μια από τους βασικούς διοργανωτές της δράσης “Σώστε τον ΚΗΦΙΣΟ” .
Είμαι μέλος του Συλλόγου Ρουμελιωτών Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας όπου έχω διατελέσει μέλος του προεδρείου του συλλόγου.
Τα θέματα που δραστηριοποιούμαι είναι:
1. Θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και την σημασία της στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, την καλλιέργεια, την ορθολογική σκέψη και την τεράστια συμβολή της στην βελτίωση του συνόλου της κοινωνίας.
2. Τα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και οι εργαζόμενες μητέρες, με κομβικό σημείο το πρόβλημα της έμφυλης βίας.
3. Θέματα που αφορούν το περιβάλλον με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην προστασία του Κηφισού ποταμού, την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και στην επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων.
4. Θέματα που αφορούν την γνωριμία και την ενασχόληση των νέων ανθρώπων με τον πολιτισμό και την τέχνη.
«Η καθημερινή επαφή μου με τους εφήβους νέους ανθρώπους με ευαισθητοποιεί σε θέματα περιβάλλοντος, έμφυλης αλλά και κάθε άλλου είδους βίας, εκπαίδευσης και προβλήματα της νέας γενιάς.
Η πεποίθησή μου ότι η αδιαπραγμάτευτη απαίτηση για δικαιοσύνη και αξιοκρατία θα κάνει τον κόσμο μας καλύτερο, με ωθεί να συνεχίσω να αγωνίζομαι, να κάνω άλλο ένα βήμα και να θέσω υποψηφιότητα για την θέση του περιφερειακού συμβούλου στην περιφέρεια Αττικής.