Με 43,2% αυξημένη η συμμετοχή οι εσωκομματικές εκλογές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Δήμο

73

Με μεγάλη συμμετοχή παλαιών και νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ διενεργήθηκαν και οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος στο δήμο Ν.Φιλαδέλφειας Μ Χαλκηδόνας. Από το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου σχηματίσθηκε ουρά από τα μέλη στο ΚΑΠΗ (Δεκελείας 154) για να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους στην επιλογή προέδρου, μια συμμετοχή, την οποία, στελέχη της τοπικής οργάνωσης, προσδιόριζαν ότι ξεπέρασε κατά 43% την συμμετοχή στην ανάλογη ψηφοφορία του 2022 αφού οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους επτακόσιους(700).

Είναι βέβαιο ότι η μεγάλη αυτή συμμετοχή θα επηρεάσει θετικά την παρουσία του κόμματος τόσο στις δημοτικές εκλογές όσο και στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου και αποτελεί ταυτόχρονα στοιχείο ανάκαμψης και δραστηριοποίησης των δυνάμεων του χώρου μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Αίσθηση προκάλεσε η μεγάλη παρουσία στελεχών του συνδυασμού ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Γιάννη Τζέλη, υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που συνομίλησαν με τους 100άδες προσερχόμενους/ες στην ψηφοφορία σε ένα κλίμα αισιοδοξίας και βεβαιότητας ότι η πόλη πρέπει να αλλάξει δήμαρχο και ότι ο νέος δήμαρχος μπορεί και πρέπει να προέρχεται από τον προοδευτικό χώρο.

Στο ίδιο αισιόδοξο κλίμα κινήθηκαν και οι δύο παρευρισκόμενοι Φιλαδελφειώτες υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι με τον συνδυασμό του Γιώργου Ιωακειμίδη Αττικός Κύκλος, Γιώργος Ανεμογιάννης και Βιβή Πλατά, προβάλλοντας την συμμετοχή τους στις περιφερειακές εκλογές.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έγιναν γνωστά αργά το βράδυ, με την διαδικασία να επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή  24 Σεπτεμβρίου μεταξύ του Στέφανου Κασελάκη και της Εφης Αχτσιόγλου