Κώστας Γκολφινόπουλος: Χτίζοντας ένα συλλογικό και βιώσιμο μέλλον για τον Δήμο μας.

309

Το παρελθόν αυτού του τόπου, είναι συνυφασμένο με την έννοια της αλληλεγγύης. Οι γειτονιές μας, μια μίξη γεύσεων, μυρωδιών, τόπων και ιστορίας μας υποχρεώνουν να μείνουμε πιστοί στο αίσθημα της συλλογικότητας.

Σήμερα, βιώνουμε μια βαθιά πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση που δυστυχώς ωθεί τη μέση ελληνική οικογένεια να ζει σε συνθήκες αντίξοες και απαγορευτικές για την ευεξία και ευημερία των μελών της.

Με τον πληθωρισμό στα τρόφιμα να έχει σκαρφαλώσει στο 13% και το κόστος βασικών αγαθών να έχει καταστεί απαγορευτικό συμπολίτες μας καθημερινά δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες όπως η σίτιση.

Κανείς δεν επιθυμεί να επιστρέψει σπίτι του, αμφιβάλλοντας για τον αν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά ακόμη και στις πιο απλές οικογενειακές ανάγκες, όπως για παράδειγμα, η παροχή τριών γευμάτων κατά τη διάρκεια της μέρας.

Μειωμένοι οικονομικοί πόροι, αυξάνουν το άγχος και το στρες και τα συναισθήματα απελπισίας. Ο στόχος μας σαν παράταξη, είναι να δημιουργήσουμε έναν ασφαλές και αλληλέγγυο δήμο, όπου οι πολίτες μπορούν να βρουν τη στήριξη που χρειάζονται κατά τη διάρκεια αντίξοων συνθηκών.

Γνωρίζοντας ότι σε κρατικό επίπεδο, η παροχή βοήθειας είναι δυστυχώς μειωμένη ελπίζουμε μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια της θητείας μας να χτίσουμε ένα πλέγμα ενότητας μεταξύ των κατοίκων του δήμου μας και των επιχειρήσεων εστίασης.

Ο στόχος είναι διττός. Αφενός παροχή αγαθών σε μειωμένες τιμές, προσιτές στον μέσο πολίτη και αφετέρου, μείωση των αποβλήτων τροφίμων. Σύμφωνα με έρευνες, οι Έλληνες πολίτες σπαταλούν περισσότερα τρόφιμα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη.

Δεδομένης της κατάστασης, οφείλουμε σαν Δήμος να υιοθετήσουμε καινοτόμες λύσεις σε ένα πρόβλημα που όχι μόνο θα ωφελήσει τους δημότες της περιοχής μας, αλλά ταυτόχρονα θα συνδράμει στη μείωση των τροφίμων που καταλήγουν στα απόβλητα.

Το πλάνο μας είναι απλό και προσιτό σε ενδιαφερόμενους πολίτες και επιχειρηματίες. Χρησιμοποιώντας τους χώρους του κοινωνικού παντοπωλείου καλούμαι τις τοπικές επιχειρήσεις να παράσχουν περισσεύματα του εμπορεύματός τους τα οποία είναι ασφαλή προς κατανάλωση και θα παρέχονται δωρεάν στους ενδιαφερόμενους.

Επιπλέον, ευελπιστούμε στη δημιουργία μιας απλής πλατφόρμας καταχωρίσεων, ώστε οι πολίτες να μπορούν απευθείας να προμηθευτούν προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις σε μειωμένο κόστος με στόχο την αποφυγή δημιουργίας βρώσιμων απορριμμάτων.

Δημότες και μη δημότες της περιοχής καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με τα απορρίμματα των εστιατορίων. Η παράταξή μας πιστεύει συλλογικά στην αλλαγή αυτής της συνήθειας. Πιστεύουμε στη δημιουργία ενός Δήμου που έχει ως προτεραιότητα την ευεξία των πολιτών και καθήκον απέναντι στο περιβάλλον και τους φυσικούς χώρους.

Με βλέμμα στραμμένο στη αλλαγή, προωθούμε την καινοτομία και τη συλλογικότητα για ένα Δήμο διαφορετικό από τους άλλους.

Κωνσταντίνος Γκολφινόπουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  

με την παράταξη Κοινωνίας Βήμα με υποψήφιο Δήμαρχο Γιάννη Τζέλη