Στις 16 Αυγούστου η UEFA στο Μαξίμου, μέχρι τότε σιωπή για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

30

 

Μετά από μέρες σιωπής, η οποία θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι την 16η Αυγούστου μέρα την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση  του Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τον πρόεδρο της UEFA  Αλεξάντερ Τσέφεριν. Τη συνάντηση αυτή θα ακολουθήσει σύσκεψη με τους προέδρους τεσσάρων ΠΑΕ. 

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν δεν έρχεται στην Ελλάδα για να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά για τον τον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και τη Σεβίλλη που θα διεξαχθεί την ίδια μέρα στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», γεγονός που εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά το Μαξίμου για να αντιστρέψει την άσχημη εντύπωση της σιωπής του πρωθυπουργού στην φασιστική επιδρομή στη Ν. Φιλαδέλφεια και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, καλύπτοντας ουσιαστικά τις ευθύνες του  υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου.

Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο κ. Μητσοτάκης έχει καλέσει στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου τους κ. Μαρινάκη (Ολυμπιακός), Αλαφούζο (Παναθηναϊκός), Μελισσανίδη (ΑΕΚ) και Σαββίδη (ΠΑΟΚ) σε συνάντηση, παρουσία του Τσέφεριν και των αρμόδιων υπουργών.