Στάσιμος ο αριθμός των καθαριστών σχολικών μονάδων του Δήμου από την Κεραμέως …

13

 

Οι διαδοχικές επισκέψεις της κ. Κεραμέως ,ως υπουργού παιδείας, στη Ν. Φιλαδέλφεια Ν Χαλκηδόνα δεν ήταν αρκετές για να φτάσει στα αφτιά της το πρόβλημα με την επάρκεια του προσωπικού καθαρισμού των σχολικών μονάδων του Δήμου.

Η πολιτική για την παιδεία της υπουργού Εσωτερικών πλέον κ. Κεραμέως στον νέο τομέα ευθύνης της  αποτυπώνεται στη νέα απόφαση για την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας σχολικών μονάδων στους Δήμους για το διδακτικό έτος 2023-2024.  Σύμφωνα με την απόφαση ο κάθε Δήμος καθορίζει ελεύθερα τις ώρες ημερήσιας απασχόλησης των ατόμων που προσλαμβάνει, υπό την προϋπόθεση τήρησης των μέγιστων ορίων. Οι εγκρίσεις που χορηγούνται με την εν λόγω απόφαση, αφορούν τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτικών.

Στην απόφαση 61784/2023 του ΥΠΕΣ για το Δήμο μας τα ανώτατα όρια καθορίστηκαν σε 173 ώρες ο μέγιστος αριθμός ωρών ημερήσιας απασχόλησης και σε 58 ο μέγιστος αριθμός προσλαμβανόμενων ατόμων, όσα και τις προηγούμενες χρονιές.