Έξι οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στην αφετηρία των δημοτικών εκλογών – Κανέναν δεν στηρίζει η αποχωρήσασα Δύναμη Πολιτών !

3515

Σαράντα πέντε μέρες απομένουν για να δηλωθούν οι υποψηφιότητες των Δημάρχων και των υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων και όλα δείχνουν ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου 2023 θα λάβουν μέρος, για να διεκδικήσουν τον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας, έξι συνδυασμοί.

Η αίσθηση ότι έξι θα είναι οι συνδυασμοί επιβεβαιώθηκε μετά και την γραπτή ανακοίνωση της Δύναμης Πολιτών για την αναστολή λειτουργίας της και την μη κάθοδο στις εκλογές. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι η παράταξη αποφάσισε να μην στηρίξει κανέναν συνδυασμό καθώς με τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση καλεί τα μέλη της να μην συνεργαστούν με καμία από τις υπάρχουσες παρατάξεις, κατανοώντας από την άλλη όσα μέλη επέλεξαν ή θα επιλέξουν έναν άλλο δρόμο. 

Σύμφωνα πάντως με ασφαλείς πληροφορίες του dekeleias.gr στην ΓΣ της Δύναμης Πολιτών είχε αποστείλει επιστολή με πρόταση συνεργασίας ο υπ. Δήμαρχος Γιάννης Τζέλης, η οποία αν και έτυχε θετικής ανταπόκρισης από αρκετά μέλη δεν κατέστη δυνατό να ληφθεί κάποια σχετική απόφαση.  

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι εντείνουν τις προσπάθειες τους για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια με τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων, που προβλέπει η νομοθεσία

Ο Γιάννης Βούρος ισχυροποιεί τη συμμαχία που ήδη έχει με τους πρώην υποψηφίους δημάρχους Χ. Κοπελούζο και Τ. Κωνσταντινίδη καθώς και τους ανεξάρτητους συμβούλους Α. Λέκκα και Σ. Αλεφραγκή ενώ έχει απώλειες από την κάθοδο ως υποψηφίου δημάρχου πλέον του Λ. Γεωργαμλή τον οποίο στηρίζουν οι Σ. Γραμμένος  και ο Γ. Καραβίας, οι οποίοι είχαν αποχωρήσει από τον συνδυασμό του Γ. Βούρου. Είναι πασιφανές ότι οι δύο αυτοί συνδυασμοί λειτουργούν ως συγκοινωνούντα  δοχεία και είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί η υπάρχουσα αλληλεπίδραση. 

Όλα δείχνουν ότι Στέφανος Γατσούλης παρουσιάζει έντονη κινητικότητα που μεταφράζεται σε διείσδυση σε χώρους και πολιτικές  δυνάμεις στις οποίες κυρίαρχο ρόλο έπαιζε ο Χάρης Τομπούλογλου. Οι τελευταίες αποχωρήσεις από την “Συμπαράταξη”  των Γ. Ουσταμπασίδη και Χ. Καραηλίδη έρχονται να προστεθούν στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Χ. Τομπούλογλου. Και σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να ισχυρισθεί κάποιος ότι και οι δύο αυτοί συνδυασμοί λειτουργούν ως συγκοινωνούντα  δοχεία και είναι δύσκολο αυτή τη στιγμή να εκτιμηθεί η υπάρχουσα αλληλεπίδραση.

Τα δύο παραπάνω ζευγάρια συνδυασμών εκτός από την εσωτερική τους αλληλεπίδραση έχουν και μια συνολική αλληλεπίδραση μια που απευθύνονται στο ίδιο πολιτικό χώρο  από την άκρα δεξιά μέχρι το κέντρο. Οι μετακινήσεις δε υποψηφίων δημοτικών συμβούλων μεταξύ των συνδυασμών εντείνουν  την αβεβαιότητα ως προς το ποσοστό που μπορούν να συγκεντρώσουν. 

Μετά την αποχώρηση της Δύναμης Πολιτών από τις εκλογές η νέα υποψηφιότητα του Γιάννη Τζέλη βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση μια που είναι η μοναδική πλέον υποψηφιότητα του κεντροαριστερού χώρου που φιλοδοξεί να εκφράσει το σύνολο του προοδευτικού κόσμου και όσων δεν επιθυμούν να ακολουθήσουν όσους βρίσκονται στο τοπικό πολιτικό προσκήνιο εδώ και πολλά χρόνια. Αν σε αυτά προστεθεί και το άφθαρτο προφίλ και ο κατά γενική ομολογία ήπιων τόνων χαρακτήρας του Γ. Τζέλη, τότε πράγματι μιλάμε για μια υποψηφιότητα που μπορεί να αποτελέσει έκπληξη των επερχόμενων εκλογών. Με βάση τα στοιχεία αυτά διατηρεί πολλές πιθανότητες, για ορισμένους είναι σχεδόν βέβαιο, ότι θα τύχει της υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, αν και δεν έχει ανακοινώσει κάτι, φαίνεται να προσανατολίζεται  στην εκ νέου κάθοδο του Νίκου Σερετάκη, κινούμενη πάντα στο πολιτικό πλαίσιο που εκφράζει το ΚΚΕ. 

 

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΌΡΗΣΗ ΣΑΣ

 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Αναζητώντας διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση Χάρη Τομπούλογλου

 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Σε “ρόλο” Λύσανδρου Γεωργαμλή ο Γιάννης Τομπούλογλου

21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Γιατί ο Γιάννης Βούρος διέγραψε τον Γ. Κεραμιδά από τον συνδυασμό του;

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Εμπλοκή της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στις δημοτικές εκλογές στη Νέα Φιλαδέλφεια

13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ποιόν στηρίζει σε Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα και άλλους δήμους

16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Ν. Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα: Προεκλογικός πυρετός

21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Στηρίζουμε Γιάννη Τζέλη – Ανακοίνωση της ΟΜ

23 ΣΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Γιάννης Τζέλης: Στη διοίκηση Βούρου-Γεωργαμλή οι ευθύνες για την σημερινή κατάσταση

30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  Σε άνοδο ο Γιάννης Τζέλης – Σίγουρα θα έχουμε Β’ Κυριακή

 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Έξι υποψήφιοι δήμαρχοι ετοιμάζονται για τις κεντρικές συγκεντρώσεις τους

 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ   ΛΙΝΟΥ-ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ-ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ: Μαζί στην προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Τζέλη

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  Αθηνά Λινού: Στηρίζω με όλη μου την δύναμη τον έντιμο και δημοκράτη Γιάννη Τζέλη (βίντεο)