Γιάννης Τζέλης: Καταδικάζουμε τους βανδαλισμούς σε εκλογικό κέντρο και κατακρίνουμε ακραίες συμπεριφορές που παραπέμπουν στο παρελθόν

31

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4 Μαΐου 2023

Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στο εκλογικό κέντρο της Δημοτικής Παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών-Η Πόλη της Καρδιάς μας». Θεωρούμε πως τέτοιες ενέργειες δεν έχουν θέση στη δημοκρατική μας πόλη και η αποδοκιμασία τους είναι αυτονόητη από σύσσωμη την τοπική μας κοινωνία.

Καταδικάζουμε επίσης κάθε μορφής βία από φασιστοειδή στοιχεία αλλά και κάθε φασιστική εκφορά στον δημόσια διάλογο. Κατακριτέα και η εμφάνιση ψεύτικων προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που στοχοποιούν πρόσωπα και δημοτικές παρατάξεις. Ομοίως κατακριτέα η εκτόξευση λάσπης μέσω ανώνυμων σχολίων. Διαχρονικά κατακριτέα και η πληρωμένη δημοσιογραφία.

Κατακριτέα ομοίως, κάθε προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων μέσω διορισμών σε δήμους, και νοσοκομεία ή άλλων ανταλλαγμάτων προς όφελος ιδίων ή συγγενικών προσώπων. Η εποχή που τα πιστοποιητικά κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων είχαν χαρακτήρα διαβατηρίου για ένα καλύτερο μέλλον έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Κατακριτέα κάθε προσπάθεια υπονόμευσης και τσαλακώματος χαρακτήρων μέσω διασποράς ψευδών και ανυπόστατων πληροφοριών στα καφέ από τους φιλαδελφάρχες του παρελθόντος.

Ως ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΒΗΜΑ γυρίζουμε την πλάτη στο παλιό και σαθρό κατεστημένο. Γυρίζουμε την πλάτη στις παρωχημένες μεθόδους που έχουν επιλέξει οι εκπρόσωποι του χθες. Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμό απευθυνόμαστε στους συνδημότες μας και δεσμευόμαστε πως η παράταξη μας θα πορευτεί με πολιτικό πολιτισμό, θέσεις και επιχειρήματα για τα σοβαρά προβλήματα της πόλης.

Το Γραφείο Τύπου