Νίκος Τσορβάς: Λοιπόν, για να τελειώνουμε! Όλοι κρίνονται …

238

Λοιπόν, για να τελειώνουμε!

Υπάρχουν πολλά, πάμπολλα σημεία να ασκήσει κανείς έντονη κριτική για τη νυν διοίκηση του Δήμου και τα πεπραγμένα της. Κυρίως δε, για τα …μη πεπραγμένα της. Τα γνωρίζουν οι συμπολίτες μας σε κάθε γειτονιά, τα συζητούμε καθημερινά τέσσερα σχεδόν χρόνια τώρα και η ώρα της κρίσης του δημότη πλησιάζει.

Οι κραυγές όμως από μερίδα της αντιπολίτευσης για την κατάσταση με τα απορρίμματα κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, με τις φωτογραφίες των γεμάτων κάδων, ξεπερνάει κάθε όριο γραφικότητας. Την πόλη την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες κόσμου επί ένα τριήμερο και είναι φυσικό επόμενο να συσσωρεύονται τόνοι απορριμμάτων.
Η νυν διοίκηση, όπως και όλες οι προηγούμενες εδώ και δεκαετίες, οφείλουν να παραδώσουν στους δημότες την πόλη καθαρή και λειτουργική την επομένη, κάτι που έπρατταν διαχρονικά όλες οι διοικήσεις που πέρασαν. Και δεν οφείλουμε σαν δημότες να δώσουμε τα εύσημα στις διοικήσεις.

Το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ το οφείλουμε στους εργαζόμενους του Δήμου που καλούνται να φέρουν εις πέρας ένα έργο δύσκολο σε πολύ περιορισμένο χρόνο, με υπερβάλλοντα ζήλο, πολλές φορές κάτω από δύσκολες συνθήκες, αν σκεφτούμε την υποστελέχωση της υπηρεσίας καθαριότητας, αλλά και την έλλειψη επαρκών μέσων.

Η άκριτη «αντιπολίτευση» κρίνεται και αυτή από το δημότη, ειδικά δε όταν εστιάζει με φαιδρό τρόπο στα «σκουπίδια», αλλά δεν κατακρίνει τη διοίκηση για την έλλειψη ουσιαστικών εκδηλώσεων να τιμηθεί η Εργατική Πρωτομαγιά για τη σημασία της οποίας δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά από τη διοίκηση του Δήμου.

Για άλλη μια φορά οι «εκδηλώσεις» του Δήμου πλαισίωσαν την εμποροπανήγυρη, σε αντίθεση με παλαιότερα χρόνια που οι εκδηλώσεις τιμούσαν τη σημασία της ημέρας.

Όλοι κρίνονται…