Ο Απόλλων Σμύρνης κατέκτησε το Challenge Cup στο πόλο

Ο Απόλλων Σμύρνης πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση επικράτησε και στο δεύτερο τελικό της Τεράσα με 18-14 και κατέκτησε το Challenger Cup.

6

Πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία ήταν ο Απόλλων Σμύρνης. Η ελαφρά ταξιαρχία επικράτησε της Τεράσα 18-14 στο δεύτερο τελικό και με δύο νίκες κατέκτησε το Challenger Cup.

Αυτός είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος στην ιστορία του τμήματος και φυσικά αποτελεί δικαίωση για τους Γιώργο και Ζάχο Αφρουδάκη που το επανέφεραν στο αφρό το συγκεκριμένο τμήμα.

Πρώτος σκόρερ για τον Απόλλωνα ήταν ο Βίτσκοβιτς με πέντε τέρματα, ενώ τέσσερα είχε ο Μπογκντάνοβιτς. Όλοι οι παίκτες του Δεληγιάννη πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν στη μεγάλη νίκη.

Το ματς: Ο Απόλλων μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση και με πρωταγωνιστή τον Μπογκντάνοβιτς κατάφερε να προηγηθεί ακόμα και με τρία γκολ (4-1). Η Τεράσα αντέδρασε και με τέρματα από τους Φλόρες και Αλαρκόν έκλεισε την πρώτη περίοδο ούσα πίσω στο σκορ με ένα τέρμα (3-4).

Το σερί της Τεράσα συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο όπου με ακόμα δύο τέρματα κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ για πρώτη φορά. Ωστόσο η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και με επί μέρους 3-0 προηγήθηκε εκ νέου με δύο τέρματα (5-7).

Οι Ισπανοί απάντησαν εκ νέου με δικό τους 2-0 για να έχουμε νέα ισοπαλία στο ματς, όμως ο Μπογκντάνοβιτς με γκολ στη λήξη του χρόνου και με σουτ από το κέντρο της πισίνας έκανε το 7-8 για τον Απόλλωνα.

 

Η τρίτη περίοδος ανήκε ολοκληρωτικά στην ελληνική ομάδα. Οι δύο ομάδες πήγαν χέρι χέρι μέχρι και το 10-10. Από εκεί και μετά ο Απόλλων έτρεξε επί μέρους 5-2 για να κλείσει το τρίτο οκτάλεπτο με διαφορά τεσσάρων τερμάτων (15-11).

Το υπόλοιπο του αγώνα είχε μετατραπεί σε τυπική διαδικασία με το τελικό 18-14 να σφραγίζει το θρίαμβο του Απόλλωνα.

Τεράσα – Απόλλων 14-18

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα: Μότος, Γουίλσον, Σάντσες, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρθία, Ντελγκάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ

Απόλλων: Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραΐμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας, Μυριλος, Σολανάκης 2, Καβουσάνος