Μαίρη Μαργαριτοπούλου: Μην αφήνετε τον κάθε Αυτιά να σας μπερδεύει. Κοιτάξτε την πάρτη σας. Και ψηφίστε ανάλογα.

148

 
 
Και επειδή ο κόσμος ψηφίζει κυρίως για την τσέπη του και λιγότερο με ιδεολογικά κριτήρια ( άσχετα αν αυτά είναι που καθορίζουν τις πολιτικές) σκέφτηκα να κάνω λιανά τα έξοδα ενός μεσαίου νοικοκυριού εν όψει εκλογών. Να συγκρίνουμε βρε αδελφέ τι θα κερδίσουμε άμεσα αν αλλάξει αυτή η επενδυτική φανφάρα και η λυσσαλέα πολιτική αφαίμαξης από τα νοικοκυριά που εφαρμόζεται σήμερα.
 
Έχουμε λοιπόν και λέμε :
Ποια είναι τα «βασικά» έξοδα μιας μεσαίας οικογένειας ανά μήνα, σήμερα που οι τιμές έχουν ανέβει στο Θεό; Φαγητό,ένδυση,ενέργεια,ύδρευση,επικοινωνία, μεταφορές κλπ. Σε μια μεσαία τριμελή οικογένεια αυτά τα έξοδα ανερχονται σε περίπου 1100€ ανά μήνα. Για τα δάνεια, τα φροντιστήρια, τα ενοίκια, τις αναγκαίες δραστηριότητες των παιδιών,τους γιατρούς, τα φάρμακα κλπ, τα έξοδα εκτοξεύονται σε 2000€, αν φυσικά το εισόδημα του αντέχει για όλα τα παραπάνω.
 
Τι μπορεί να κερδίσει σε χρήμα μια μεσαία οικογένεια από την αλλαγή πολιτικής όπως την ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ;
Με πρώτο και κύριο την κατοχύρωση της πρώτης κατοικίας, την μείωση των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια και σχετική επιδότηση των αδύναμων νοικοκυριών,την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής, την μείωση των λογαριασμών ενέργειας, την κατοχύρωση της δημόσιας διαχείρισης του νερού,την επιδότηση ενοικίου, την στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια,την φορολόγηση των διυλιστηρίων και τον έλεγχο των τιμών σε όλο το φάσμα της αγοράς, την επιστροφή των παράνομων παρακρατήσεων των συντάξεων και της κατοχύρωσης της 13ης σύνταξης, όπως και της αύξησης του πρώτου μισθού στα 880 € επιπλέον της ετήσιας αναπροσαρμογής λόγω πληθωρισμού, το κέρδος σε μια τριμελή οικογένεια υπολογίζεται από 500€ έως 800€.
 
Κάποια εξ´αυτών θα είναι άμεσα όπως η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα,την βενζίνη, η αύξηση μισθών και συντάξεων και κάποια, όπως η «Δικαιοσύνη Παντού» θα χρειαστούν λίγο χρόνο. Όσο για την φροντίδα στην υγεία και αυτό που λέμε κοινωνικό κράτος ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει έπαινο και δεν χρειάζεται σχολιασμό.
 
Κάντε τους δικούς υπολογισμούς με χαρτί και μολύβι και υπολογίστε το κέρδος σας. Μην αφήνετε τον κάθε Αυτιά να σας μπερδεύει. Κοιτάξτε την πάρτη σας. Και ψηφίστε ανάλογα. Καλημέρα σας!
Μαίρη Μαργαριτοπούλου