Βούλιαξε η Θεσσαλονίκη για το νερό (video)

Χιλιάδες λαού στη συναυλία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού. Με το μήνυμα «Υπερασπίσου το νερό» μουσικοί και παρευρισκόμενοι διαμαρτύρονται ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πολύτιμου αυτού αγαθού.

25

Η συναυλία διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ, με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος και θα τραγουδήσουν οι Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Φωτεινή Βελεσιώτου, Φοίβος Δεληβοριάς, Δημήτρης Μυστακίδης, το μουσικό σχήμα «Η Πριγκιπέσα» και οι «Χειμερινοί Κολυμβητές».

Το Σωματείο Εργαζόμενων στην ΕΥΑΘ έχει αναφερθεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας του 2022 χαρακτηρίζοντας την απόφαση- σταθμό καθώς το ΣτΕ «εξέδωσε οριστική απόφαση κατά της ΚΥΑ τιμολόγης νερού».

«Το νερό από την πηγή μέχρι τη βρύση είναι αδιαίρετο, δεν κατακερματίζεται, δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ιδιώτες» έχει αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου, Γιώργος Αρχοντόπουλος ενώ παράλληλα άσκησε κριτική και χαρακτήρισε πρωτοφανή την τροπολογία της κυβέρνηση που πέρασε τον περασμένο Ιούλιο, με την οποία ακύρωσε την απόφαση του ΣτΕ.