«Είμαι Γυναίκα! Είμαι Δυνατή!» εκδήλωση του Δήμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μία ξεχωριστή εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Κοινωφελής Επιχείρηση στην αίθουσα του ΠΠΙΕΔ, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023.

36
Κεντρικές ομιλήτριες ήταν η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Συρεγγέλα, η Ιρανή ακτιβίστρια και σκηνοθέτης Σεπιντέ Φαρσί, η ηθοποιός και π. υπ. ευρωβουλευτής Πέγκυ Σταθακοπούλου και η παιδοψυχολόγος Μαριαλένα Σοφιανού.
 
Την εκδήλωση συντόνισε η συνεπικεφαλής του ελληνικού τμήματος της διεθνούς οργάνωσης “Lean in” και ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου “Free Thinking Zone” Αρετή Γεωργιλή.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής & Προαγωγής της Δημ. Υγείας Σπύρος Μπερδέσης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΝΦΝΧ Μιχάλης Ζαχαριουδάκης.
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε αναλυτική παρουσίαση της τηλεφωνικής γραμμής υποστήριξης κακοποιημένων γυναικών που δημιουργεί ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με την ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ, από την Εβίτα Αγαπητού και την Όλγα Κοτοπούλου, εκπροσώπους του φορέα.
Ακολούθησε διαδραστική συζήτηση αλλά και η προβολή τριών βίντεο από ταινίες/ντοκιμαντέρ της Σεπιντέ Φαρσί.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τιμητικές απονομές σε γυναίκες κατοίκους της πόλης μας με πλούσια κοινωνική δράση. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν η Νίκη Καβακοπούλου (π. Αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Παραδοσιακού Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ»), η Ρούλα Κοσμά (π. Αντιδήμαρχος, δημοτική σύμβουλος από το 1991 – 2014, ιδ. της Παιγνιοθήκης ΑμεΑ του Δήμου), η Αρετή Κωστάκη (εργαζόμενη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας από το 2006) και η Γεωργία Χατζήβεη (παιδαγωγός, ιδ. του οργανισμού «Άνθρωποι Αγάπης»).
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους η Περιφερειακή Σύμβουλος Σοφία Αλυμάρα, οι Αντιδήμαρχοι Χρήστος Κοπελούσος, Σωτήρης Κοσκολέτος, Τάσος Κωνσταντινίδης, Θάνος Λέκκας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Τάφας και Σοφία Αλεφραγκή, ο πρόεδρος της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Ηλίας Γκρίντζαλης, οι σύμβουλοι των τοπικών κοινοτήτων Αγγελική Σουρτζή, Χαρά Δαρσακλή και Άννα Μπερδέση, στελέχη του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φορέων και πλήθος συμπολιτών μας.