Δέκα μόνο δημοτικοί σύμβουλοι ενέκριναν την τροποποίηση προϋπολογισμού! – Απείχαν αντιπολίτευση και ανεξάρτητοι

62

Στην τρίτη προσπάθεια για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιτευχθεί η πολυπόθητη απαρτία μια που ήταν παρόντα 11 μέλη σε σύνολο 33 μελών. Η αντιπολίτευση αλλά και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν και από τις τρεις έκτακτες αυτές συνεδριάσεις.

Η συνεδρίαση ήταν έκτακτη και τα θέματά της προήλθαν μετά από τις παρατηρήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης επί του υποβληθέντος προϋπολογισμού του Δήμου για το 2023. Η ΟΕ είχε αποφασίσει και προτείνει τις σχετικές προσαρμογές, οι οποίες όμως έπρεπε να εγκριθούν και από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δεν κατάφερε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη απαρτία σε δύο διαδοχικές προηγούμενες συνεδριάσεις (6 & 7 Μαρτίου 2023). Τελικά οι προσαρμογές στον Π/Υ εγκρίθηκαν στην τρίτη συνεδρίαση από δέκα (10)! δημοτικούς συμβούλους.

Η απόφαση της διοίκησης Βούρου να επιλέξει την ημέρα πανελλαδικού πένθους για τα Τέμπη, απεργίας της ΑΔΕΔΥ και εκδηλώσεων για τη παγκόσμια μέρα της γυναίκας ως ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, με την πρόσκληση μάλιστα να έχει εκδοθεί αυθημερόν (α.π.: 5605/8.3.23), δημιούργησε αντιδράσεις τόσο από το Σωματείο Εργαζομένων όσο και από την δημοτική σύμβουλο Ανθή Παπακώστα που σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από την διαδικασία. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και ο συνδυασμός του Χάρη Τομπούλογλου δικαιολογώντας την αποχή από τη συνεδρίαση για τους ίδιους προαναφερθέντες λόγους χωρίς να εξηγεί όμως γιατί δεν προσήλθε στις συνεδριάσεις της 6ης και & 7ης Μαρτίου που είχαν τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης με αυτά της συνεδρίασης της 8ης Μαρτίου.

 

Για το περιεχόμενο των προσαρμογών του Π/Υ το dekeleias.gr φιλοξένησε άρθρο του συμπολίτη μας Κώστα Ευαγγελινού.