Οργή, θρήνος, αλληλεγγύη και χημικά για την τραγωδία στα Τέμπη

Σε βαθύ πένθος όλη η χώρα θρηνεί τα νιάτα της. Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στους 43 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών. Μαζικές αιμοδοσίες σε όλη τη χώρα. Κάλεσμα και από τοπικούς φορείς.

53

Εξοργισμένη είναι η κοινή γνώμη όταν μέσα στο βαθύ πένθος άκουσε τη δήλωση του πρωθυπουργού να βγάζει πόρισμα για τα αίτια της τραγωδίας, αποδίδοντάς την σε ανθρώπινο λάθος. Νωρίτερα, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής παραιτήθηκε από υπουργός Μεταφορών.

Με την τραγωδία ήρθαν στην επιφάνεια όλα τα προβλήματα στην εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία των ελληνικών σιδηροδρόμων, τα οποία σημειωτέον ετίθεντο επανειλημμένως από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων αλλά και διοικητικών παραγόντων.

Από την μαζική προέλευση σε αιμοδοσία στην Αθηνα

Οι απλοί πολίτες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους λαμβάνοντας μέρος μαζικά σε εθελοντικές αιμοδοσίες σε νοσοκομεία σε όλη την χώρα . Στη Ν Φιλαδέλφεια Ν. Χαλκηδόνα τοπικοί φορείς με ανακοινώσεις τους προτρέπουν τους συμπολίτες μας να λάβουν μέρος στις εθελοντικές αιμοδοσίες για τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.

Τη δική τους μάχη να κρατηθούν στη ζωή δίνουν στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της Λάρισας έξι νέοι άνθρωποι ηλικίας 20-25 ετών, ενώ υπάρχουν και πάνω από 50 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

Φοιτητικοί σύλλογοι στην Αθήνα πραγματοποίησαν συγκέντρωση την Τετάρτη το απόγευμα έξω από τα γραφεία της Hellenic Train στη Λ. Συγγρού για να διαμαρτυρηθούν σχετικά με τις συνθήκες και τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Λίγο μετά τις 7:00 η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης. Η αστυνομία επιτέθηκε απρόκλητα στους συγκεντρωμένους, κόβοντας την πορεία στα δύο, σύμφωνα με μαρτυρίες.

Την αμέριστη συμπαράσταση και οδύνη για το δράμα των οικογενειών των θυμάτων από την πολύνεκρη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη εξέφρασαν οι πολιτικοί αρχηγοί, επισημαίνοντας ωστόσο τον ρόλο που διαδραμάτισε σε μία πανθομολογούμενη προδιαγεγραμμένη τραγωδία η απαξίωση των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Κανένα δρομολόγιο της Hellenic Train δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 2/3/23, λόγω της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

.