Πρόεδρος Μηχανοδηγών ΟΣΕ: «Τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν εδώ και καιρό – Δεν βλέπουμε τίποτα»

20

Ο πρόεδρος των Μηχανοδηγών, Κώστας Γενηδούνιας, κατήγγειλε ότι τα συστήματα ασφαλείας δεν λειτουργούν εδώ και καιρό, επισημαίνοντας τις σοβαρές δυσλειτουργίες που υπάρχουν όσον αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο και την ασφάλεια των δρομολογίων, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

«Δεν λειτουργούν καιρό τα συστήματα ασφαλείας, όχι σήμερα μόνο. Δεν υπάρχουν ούτε φανάρια, δεν βλέπουμε τίποτα. Μας λέει η Λάρισα ”πηγαίνετε μέχρι τον Ευαγγελισμό, 50 χλμ. παραπάνω”, να σας δώσω ένα παράδειγμα της καθημερινότητας».

Μου δίνουν εντολή όταν φύγω από την Αθήνα ότι μέχρι το Μενίδι δε θα βρω κανέναν μπροστά μου. Όταν πάω στο Μενίδι, μου λένε ότι μέχρι τα Κιούρκα δεν θα βρώ άλλων μπροστά μου. Και μετά από τα Κιούρκα μου δίνουν άλλη εντολή ότι δεν θα βρώ άλλον μπροστά μου. Ο σταθμάρχης με βλέπει και μου δίνει εντολή να πάω στον επόμενο σταθμό γιατί δεν λειτουργούν τα φανάρια.

Αυτό που έχει συμβεί είναι αδιανόητο. Δεν μπορεί ένα τρένο που κατεβαίνει και ένα άλλο που ανεβαίνει να βρεθούν στην ίδια γραμμή. Δεν λειτουργούν τα συστήματα και αυτά που υπάρχουν πάνω στις μηχανές δεν λειτουργούν και τα φανάρια δεν λειτουργούν. Η υποδομή είναι διαρκώς υπό ανάταξη. Υποτίθεται να είχαν ολοκληρωθεί, τι να σας πω…», τόνισε ο κ. Γενηδούνιας μιλώντας στο Open TV.