Μητσοτάκης και Κεραμέως: Ξύλο στους εκπαιδευτικούς – Πελατεία στα κολέγια (vid)

Αναίτια και σφοδρή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας - Προσαγωγή ενός χορευτή από τις δυνάμεις καταστολής

45

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν δυνάμεις των ΜΑΤ εναντίον εκπαιδευτικών, που πραγματοποίησαν το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μουσικής, εν αναμονή της παρουσίας του πρωθυπουργού σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας για το κυβερνητικό έργο στην Παιδεία.

Επίσης προχώρησαν στην προσαγωγή ενός χορευτή, επειδή σύμφωνα με πληροφορίες προσπάθησε να εισέλθει στον χώρο της εκδήλωσης. Μετά την προσαγωγή του οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να κινηθούν μαζικά προς τη ΓΑΔΑ, για να διαμαρτυρηθούν για την προσαγωγή του.

Τον «αδιανόητο ξυλοδαρμό εκπαιδευτικών και φοιτητών από ΥΜΕΤ και ΜΑΤ έξω από το Μέγαρο Μουσικής», κατέγραψε ο ρεπόρτερ της ΑΥΓΗΣ, Κώστας Παπαντωνίου: 

Όπως φαίνεται, στη διαμαρτυρία για τη φιέστα Κεραμέως  – Μητσοτάκη για τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης,  δόθηκε εντολή για γκλοπιές στα κεφάλια, χημικά μέσα στο πλήθος, κλωτσιές σε όρθιους κι όσους πέφτουν κάτω ενώ κινδυνεύουν να τσαλαπατηθούν, αλλά και κυνηγητό μέχρι τα πάλαι ποτέ βασανιστήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Η επίθεση της αστυνομίας έγινε την ώρα που η κίνηση των οχημάτων στη Βασ. Σοφίας γινόταν κανονικά, γεγονός το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει σε τραυματισμό.

πηγές: ΑΥΓΗ. ALFAVITA.GT, LEFT.GR