Ζόρισε την πρωτοπόρο Ελευθερούπολη η ΦΕΑ…

16
ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΜΑΤΣ Η ΗΤΤΑ ΜΕ 91-77
Ζόρισε την Ελευθερούπολη, της έβαλε δύσκολα κι έδειξε σ’ ένα ακόμη παιχνίδι ότι η βαθμολογική της θέση μάλλον την αδικεί. Διότι η ΦΕΑ για τρία δεκάλεπτα όχι απλά πάλευε στο παιχνίδι κόντρα στην πρωτοπόρο – πλέον – ομάδα της Ελευθερούπολης, αλλά έδειχνε να έχει και το πάνω χέρι.
Ένα 10λεπτο, ωστόσο ήταν αρκετό για τους γηπεδούχους ν’ αλλάξουν την εικόνα του ματς και να πάρουν την πολύ σημαντική νίκη (91-77), που τους φέρνει στο “ρετιρέ” του βαθμολογικού πίνακα της Elite League μετά το πέρας της 17ης αγωνιστικής.
 
Οι παίκτες του Αλέξη Καρατζά ήταν κάτι παραπάνω από ανταγωνιστικοί στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, ακολουθώντας κατά γράμμα το πλάνο που είχαν καταστρώσει. Έδειξαν ότι είναι σε θέση να διεκδικήσουν πολλά περισσότερα στην κατηγορία, αρκεί να κατορθώσουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο παιχνίδι τους, αλλά και να ‘χουν παράλληλα λίγο περισσότερη τύχη σε κάποια ματς. Βέβαια κόντρα στην Ελευθερούπολη εκείνο που στοίχισε στην ομάδα της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν η διάρκεια.
Διότι η εικόνα που έδειξε η ΦΕΑ ήταν εντυπωσιακή, έχοντας συνεχώς το προβάδισμα επί ενός αντιπάλου, που πριν το τζάμπολ είχε σαφώς τον χαρακτήρα του φαβορί. Στο παρκέ όμως οι παίκτες του Καρατζά έδειξαν ότι να μην “μασάνε”, προηγήθηκαν ακόμη και με +12, προβληματίζοντας αρκετά τους γηπεδούχους. Που κατάφεραν να ισορροπήσουν την αναμέτρηση στο τέλος της τρίτης περιόδου και στο τελευταίο 10λεπτο να πετύχουν την ολική ανατροπή.
 
Τα τρίποντα του Ναούμη και τα καθοριστικά καλάθια του Ρόμπινσον άλλαξαν τα δεδομένα κι έφεραν σε ρόλο οδηγού την Ελευθερούπολη. Οι γηπεδούχοι μετέτρεψαν το “ευθραυστο” 59-60 (στο 30′) σε 75-64 (στο 34′) και κάπως έτσι οι ελπίδες της ΦΕΑ για ένα πολύ μεγάλο διπλό, πήγαν… περίπατο. Η ήττα με 91-77 δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της αναμέτρησης, η οποία δίχως άλλο αποτελεί ένα πολύ καλό μάθημα για τους παίκτες της ομάδας της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, καθώς μέσα από τέτοιες ήττες και κυρίως μέσα από εμφανίσεις σαν κι αυτή κόντρα σε πιο έμπειρους αντιπάλους, “σφυρηλατείται” η ομάδα για να μπορέσει να επιτύχει τους στόχους της…
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ -ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ 91-77
ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 40-47, 59-60, 91-77
Διαιτητές: Ταρενίδης Κ.-Ντούρας-Χρυσάφης
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ (Παπαδόπουλος): Χάντσον 7 (2), Σοκ 11 (1), Γράβας 17, Τσουμάνης 2, Ναούμης 14 (4), Σκουλίδας 11 (2), Ξύδης 8 (2), Ρόμπινσον 12, Τουτζιαράκης 9.
ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ (Καρατζάς): Βαφειάδης 1, Στεργιάκης 9 (2), Κοντός, Ζήρος 3, Λίτσος 3 (1), Καραχάλιος 14, Καραλευθέρης 18 (3), Γαρέζος 4, Δρόσος 15 (1), Γεωργοπαπαδάκος 10 (2).