24ωρη απεργία αύριο στο Δήμο για πρόσφατο θάνατο ανασφάλιστης εργαζομένης στο Ξυλόκαστρο.

14

24ωρη πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στους δήμους για αυριο Τρίτη 17 Ιανουαρίου, ύστερα από τον πρόσφατο θάνατο εργαζόμενης της καθαριότητας του Δήμου Ξυλοκάστρου.

Μαζί με την προκήρυξη της απεργίας αποφασίστηκε και η διεξαγωγή συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 10 το πρωί της ίδιας μέρας. 

Υπενθυμίζεται ότι μια 45χρονη δημοτική υπάλληλος βρήκα τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκε από ΙΧ με μεγάλη ταχύτητα στο πίσω μέρος του απορριμματοφόρου, στο οποίο επέβαινε. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατήγγειλε ότι τόσο η αδικοχαμένη υπάλληλος όσο και το υπόλοιπο πλήρωμα του απορριμματοφόρου «φέρεται να είναι ανασφάλιστοι, δίχως εργασιακή σχέση με τον Δήμο».

Σημειώνεται ότι οι Επιθεωρητές των Εργασιακών Σχέσεων που έσπευσαν για έλεγχο στο Ξυλόκαστρο μετά το τραγικό συμβάν διαπίστωσαν «παράνομη απασχόλησης της εργαζόμενης» αφού δεν ήταν καταχωρημένη στο σύστημα “Εργάνη” συνέταξαν σχετικό πόρισμά, προχώρησαν στην επιβολή προστίμων, έγγραφο που ανάρτησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα «ΠΑΠΥΡΟΣ», προκειμένου να λάβει γνώση και ο δήμος. Το σχετικό πόρισμα μαζί με όλα τα στοιχεία αναμένεται να  παραδοθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα προκειμένου να κινήσει σχετική έρευνα αναφορικά με τις εργασιακές σχέσεις κάτω από τις οποίες εργαζόταν η άτυχη γυναίκα, προκειμένου να διαπιστώσει αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες από την πλευρά της δημοτικής αρχής.(πηγή: aftοdioikhsi.gr).

Σχετική ανακοίνωση έχει εκδώσει και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας.