Οι καλλιτέχνες απαιτούν επαγγελματική κατοχύρωση των πτυχίων τους

21
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Πανκαλλιτεχνική κινητοποίηση με συγκεντρώσεις στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη είναι σε εξέλιξη. Σταθερό αίτημα των καλλιτεχνών όλων των κλάδων, να αποσυρθούν από το Προεδρικό Διάταγμα οι αναφορές στις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό και να επανέλθουν τα επαγγέλματα του κλάδου στο καθεστώς που ίσχυε.

Από τις 11 το πρωί είναι σε εξέλιξη στάση εργασίας όλων των εργαζομένων στον καλλιτεχνικό χώρο, ώστε να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

 

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στο Πεδίον του Άρεως και θα πραγματοποιηθεί μοτοπορία στο υπουργείο Παιδείας. Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση πραγματοποιείται στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Χθες Δευτέρα, σε μια προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις, έπειτα από διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου, ανακοινώθηκε νομοθετική πρωτοβουλία για το μισθολογικό των καλλιτεχνών, αλλά και για την καλλιτεχνική εκπαίδευση, χωρίς ωστόσο να δοθεί οποιαδήποτε συγκεκριμένη λεπτομέρεια ή να αναληφθεί κάποια δέσμευση, με τις ανακοινώσεις να θυμίζουν απλώς προεκλογικές υποσχέσεις.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Θέμα της σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό ήταν το ζήτημα της αναβάθμισης και διαβάθμισης της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης (Δραματικές Σχολές, Σχολές Χορού, Ωδεία), καθώς «αναγνωρίζεται ως ένα θέμα κομβικό για την εκπαιδευτική και για την πολιτιστική πολιτική της χώρας μας».

ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


ΠΗΓΗεφσυν