Ο Προϋπολογισμός Δήμου για το 2023 Καταψηφίστηκε αλλά… πέρασε με το νόμο Θεοδωρικάκου! (κείμενο)

54

Ο προϋπολογισμός αλλά και το Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για το έτος 2023 καταψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο με 16 συμβούλους να τοποθετούνται αρνητικά ενώ μόνο 8 σύμβουλοι έδωσαν θετική ψήφο. Δηλαδή παρόντες στην ψηφοφορία ήταν 24 από τους 33 συμβούλους. Παρά το γεγονός λοιπόν ότι καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του δημοτικού συμβουλίου με 16-8, έγινε χρήση του νόμου Θεοδωρικάκου, με αποτέλεσμα να εγκριθεί ομόφωνα! ελλείψει εναλλακτικής πρότασης .

Κυριάρχησαν στην συζήτηση πολλά επιμέρους θέματα όπως τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, το τεχνικό πρόγραμμα, Η καθυστέρηση στα συνοδά έργα του γηπέδου της ΑΕΚ, οι δαπάνες για τα σχολεία και τον ηλεκτροφωτισμό. Γενική αίσθηση στη συνεδρίαση ήταν ότι συντάχθηκε ένας προϋπολογισμός που θα έχει πολλά προβλήματα στην υλοποίησή του.

Στα πλαίσια της συζήτησης οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ανεμογιάννης και Η.Τάφας , ο καθένας με τον τρόπο του, ζήτησαν συγνώμη για τον διαπληκτισμό τους σε προηγούμενη συνεδρίαση, ενέργεια για την οποία τους ευχαρίστησε ο Πρόεδρος του ΔΣ Δ. Κανταρέλης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ 2023

1ο θέμα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023 (1)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ 2023

1ο θέμα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023