Σε ένα δικό μας παιδί το χάλκινο μετάλλιο στο Κύπελλο Ελλάδος στην Ξιφασκία

Ο Φιλαδελφειώτης ξιφομάχος της ΑΕΚ, Παναγιώτης Κοντοειδής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, έπειτα από σπουδαίες εμφανίσεις στο Κύπελλο Ελλάδος Σπάθης Ανδρών, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

59

Σπουδαίες εμφανίσεις και χάλκινο μετάλλιο για τον Παναγιώτη Κοντοειδή στο Κύπελλο Ελλάδος Σπάθης Ανδρών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ! Ο ξιφομάχος της ΑΕΚ τα έδωσε όλα στη μεγάλη διοργάνωση και κατέκτησε άλλο ένα μετάλλιο, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Συλλόγου.

Ο Κοντοειδής αφού αρχικά σημείωσε 6 νίκες σε ισάριθμους αγώνες στον όμιλο, είχε bye στους «64». Στη Φάση των «32» επικράτησε με 15-5 του Φορμώζη (ΑΟ Ασπίδα), ενώ στους «16» επιβλήθηκε με 15-7 του Μητρόπουλου (Αθηναϊκή Λέσχη). Στα Προημιτελικά ο Πρωταθλητής της ΑΕΚ άφησε εκτός τον Πρεδάρη (ΑΟ Αρίστων Παιανίας), μπαίνοντας στο γύρο των μεταλλίων. Στα Ημιτελικά, μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, ηττήθηκε με 15-12 από τον Πάγκαλο (Εκπ. Κωστέα Γείτονα).

Στην ίδια διοργάνωση, ο Δρεπανόπουλος κατέκτησε την 24η θέση. Αρχικά, σημείωσε 3 νίκες σε 6 αγώνες στον όμιλο, παιρνόντας απευθείας στους «32», όπου ηττήθηκε με 15-9 από τον Λίβανο (ΑΟ Ασπίδα).

Στις Γυναίκες, η Ευρυδίκη Ποτού κατέλαβε την 17η θέση. Αρχικά, σημείωσε 5 νίκες σε 6 αγώνες στον όμιλο, ενώ στη φάση των «32», ηττήθηκε με 15-11 από την Χατζηκοκκίνου (ΑΟ Ασπίδα).

Ο Αδαμάντιος-Μάριος Μπερζοβίτης κατέλαβε την 25η θέση σημείωσε 2 νίκες στον όμιλο, ενώ έμεινε εκτός συνέχειας στον γύρο των «32», με ήττα με 15-6 από τον Φλωράτο (ΑΟ Περσέας). Τέλος, ο Λουκάς Κοσενάκης που κατέλαβε την 29η θέση, αρχικά σημείωσε 2 νίκες σε 5 αγώνες στον όμιλο, επιβλήθηκε με 15-7 του Δημητρακάκη (Βικτώρια) στους «64», ενώ ηττήθηκε με 15-9 από τον Πολλιακόβ (Απόλλων Βριλησσίων).

Η ΑΕΚ συμμετείχε ακόμα στο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Ανδρών και Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νέων στο Ηράκλειο.

Στο Κύπελλο Ξίφους Ασκήσεως Ανδρών, ο Δημήτρης Παναγόπουλος κατέκτησε την 7η θέση με εξαιρετική παρουσία. Αρχικά επικράτησε με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, περνώντας bye στους «32». Ακολούθησε η νίκη του με 15-7 επί του Αποστολίδη (ΑΟΞ Αιγάλεω) και η επικράτηση του με 15-12 του Στάντσιου (ΕΑ Ξιφασκίας) στους «16». Στα Προημιτελικά ο Παναγόπουλος ηττήθηκε με 15-12 από τον Τζοβάνη (ΑΟΞ Αιγάλεω).

Στο Κύπελλο Ξίφους Μονομαχίας Νέων, Δέσποινα Αραπογιάννη και Δάφνη Βασιλάτου κατέλαβαν την 10η και 11η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Χρήστος Τσιτάκης κατετάγη 23ο

πηγη: ΑΕΚ1924.gr