Σταματημένα φαίνονται τα αντιπλημμυρρικά έργα στο ρέμα της Καναπίτσας

210

Το ρέμα Καναπίτσας διατρέχει τον όμορο Δήμο Αχαρνών περνά πίσω από το κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου και πέφτει στον Κηφισό,  στην περιοχή πέταλο της Νησίδας στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το τμήμα αυτό, πίσω δηλαδή από το κοιμητήριο, είναι σκεπασμένο (οχετός στην οδό Σκρα) και αποτελεί το όριο με τον Δήμο αγίων Αναργύρων. Παρά το ότι ο υδάτινος όγκος του ρέματος της Καναπίτσας πέφτει στο χτιστό τμήμα του Κηφισού αυτό δεν μειώνει τη σημασία και την ανάγκη για  αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Σε επιτόπιο ρεπορτάζ διαπιστώσαμε ότι οι εργασίες στη κοίτη του ρέματος  φαίνεται να έχουν σταματήσει με υπάρχουσες μόνο κάποιες κολώνες (πασαλομπίξεις).

Στο ρέμα της Καναπίτσας εκτελείται  αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης, το οποίο χρηματοδοτείται από το υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών και αναμένεται να δώσει λύση σ’ ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή, με την αντιπλημμυρική θωράκισή της.

Το ρέμα της Καναπίτσας έχει συνολικό μήκος 12,6 χιλιόμετρα και σύμφωνα με τη σύμβαση (από τον Μάιο του 2021) θα γίνουν σημαντικές επεμβάσεις στο μεγαλύτερο μέρος του και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις Αχαρνές, θα ξεκινούν από τον Κόκκινο Μύλο και θα φτάνουν έως τη Λεωφόρο Θρακομακεδόνων, όπου θα γίνει η διευθέτησή του, ενώ στο μεγαλύτερο τμήμα του προτείνεται ανοιχτή διατομή. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η περάτωση αναμένεται εντός δύο ετών.