Γιάννης Τζέλης: Υποψήφιος Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας – Τα πρώτα ονόματα της κίνησης

1069

Αυτό που κυκλοφορούσε ως φήμη στην πόλη με μια σημερινή ανακοίνωση έγινε πραγματικότητα. Ο Γιάννης Τζέλης, με ένα λιτό αλλά περιεκτικό κείμενο αρχών, ενημερώνει τους πολίτες της Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για την διεκδίκηση του Δήμου στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.  Ταυτόχρονα ανακοινώνει τα πρώτα εξήντα (60) ονόματα που τον υποστηρίζουν και απαρτίζουν, μέχρι στιγμής, την “Ανοιχτή Ομάδα Πρωτοβουλίας” συγκροτώντας έτσι την Προοδευτική Αυτοδιοικητική Κίνηση “Κοινωνίας Βήμα”. Ακολουθούν η ανακοίνωση και τα ονόματα.

 

Νέα Φιλαδέλφεια-Νέα Χαλκηδόνα, 26 Νοεμβρίου 2022
Αγαπητές Συνδημότισσες, Αγαπητοί Συνδημότες,
 
Σε ένα χρόνο περίπου όλοι θα κληθούμε να επιλέξουμε Νέα Δημοτική Αρχή.
Σε ένα περιβάλλον που προφανώς έχει μεταβληθεί ως προς την ποιότητα ζωής αλλά και ως προς τις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες, ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αποδειχθεί καταλύτης. Για τα προβλήματα και τις αιτιάσεις των πολιτών που μεταβάλλονται ποιοτικά και ποσοτικά, θα τεθούν προτάσεις από υφιστάμενα και νέα αυτοδιοικητικά σχήματα.
Βασικό εργαλείο προς κρίση των δημοτών είναι το Προγραμματικό Πλαίσιο Αρχών και Θέσεων. Κάθε τέτοια πρόταση περιβάλλεται από το έμψυχο δυναμικό που εγγυάται το εγχείρημα ως προς την αξιοπιστία, την προσφορά και την εμπειρία του.
 
Η Τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο θεσμό στον πολίτη σε κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό επίπεδο. Υπό το πρίσμα αυτό οφείλει:
 
  • να αφουγκράζεται τα γενικά και ειδικά αιτήματα, να τα εξαντλεί με διάλογο και να αποφασίζει προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος. Στο πλαίσιο αυτό οφείλει να ενεργεί με γνώμονα τη Δημοκρατία, τη Διαφάνεια, την Ισονομία, να ακούει την κριτική σε τακτικό απολογισμό των πεπραγμένων της και να σέβεται τις Συνεργασίες προκειμένου να προασπίζει αφενός τον Θεσμό, αφετέρου να ενδυναμώνει τη σχέση Διοίκησης – Πολιτών.
  • να εργάζεται στην κατεύθυνση ενεργοποίησης των πολιτών δίνοντας τους την δυνατότητα παρέμβασης σε τοπικά ζητήματα και να στηρίζει ουσιαστικά μαζικούς τοπικούς συλλόγους με σκοπό την παραγωγή, κοινωνικών, οικολογικών, πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων
  • να αναβαθμίζει τις υπάρχουσες υποδομές και να προωθεί σύγχρονες λύσεις για την δημιουργία νέων, με περιβαλλοντικό και κοινωνικό προσανατολισμό, έχοντας ως κυριότερο σύμμαχο το διοικητικό, τεχνικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου
  • να έχει ως βασικό χρέος την διεκδίκηση πόρων από την Κεντρική Εξουσία και να εξασφαλίζει χρηματοδοτικά εργαλεία για την εύρυθμη λειτουργία δομών – υποδομών, την άμεση ικανοποίηση-εξυπηρέτηση των δημοτών και την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη.
Για όλα τα παραπάνω που αποτελούν Δέσμευση και Ομοθυμία, καταθέτουμε ενώπιον των Συνδημοτών μας την Υποψηφιότητα της Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης, ‘’Κοινωνίας Βήμα’’, με Υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιάννη Τζέλη.
 
Τα μέλη της Ανοιχτής Ομάδας Πρωτοβουλίας:
Τζέλης Γιάννης Επικεφαλής & Υποψήφιος Δήμαρχος,
 
Αγγελόπουλος Βασίλης, Αγριόδημου Χριστίνα, Αποστολιδου Ιωάννα, Βερτσώνη Βάσω, Βιζιντζής Διονύσης, Βρεττός Παναγιώτης, Γεραμάς Βασίλης, Γιατράς Δημήτρης, Γκολφινόπουλος Κων/νος, Δάγγουρας Νίκος, Δέκος Αποστόλης, Δραγούμης Αχιλλέας, Ευαγγελινός Κώστας, Καπετανάκης Σπύρος, Καρακαξίδης Παναγιώτης, Κατσαρου Ράνια, Κόλια Βασιλική, Κοταμανίδου Κική, Κουλουριώτη Φωτεινή, Κουρλαμπάς Χρήστος, Κουτρούλης Γιάννης, Κρίκου Κική, Κρύσαλη Χριστίνα, Κυριαζόπουλος Χρήστος, Λαμπρακούλης Νίκος, Λέγγα Ελένη, Λιάπης Γιώργος, Λογαρίδης Γιώργος, Μάλλιος Γιάννης, Μαράκης Μιχάλης, Μαργαριτοπούλου Μαίρη, Μάστορης Νίκος, Μερσυνιά Δέσποινα, Μπαριάμη Βάσια, Μπατιστάτος Σπύρος, Ντομούζη Ευδοκία, Ορφανός Σωτήρης, Παναγοπούλου Αγγελική, Παπαγιαννόπουλος Νίκος, Παπαδάτος Χαράλαμπος, Παπατριανταφύλλου Δημήτρης, Πουλής Βαγγέλης, Σακελλαρίου Τάσος, Σαράντου Κωνσταντίνα, Σινάνος Αντώνης, Σιόλα Ελευθερία, Σιφναίος Στυλιανός, Σπυράτος Μιχάλης, Σταυρόπουλος Χρήστος, Τόκας Νίκος, Τσαμπάζη Ρένα, Τσολακίδης Γιάννης, Τσορβάς Νίκος, Φωκίδης Νικήτας, Χαραλαμπίδης Κών/νος, Χατζηαργυρίου Νίκος, Χατζημιχαήλ Μανώλης, Χλιάρας Σταμάτης, Χλωρός Θοδωρής, Χρυσοβέργη Γιούλα.