Κυκλοφοριακό κομφούζιο πέριξ του Σκλαβενίτη στη Ν. Φιλαδέλφεια – Ανησυχία στα μικρά καταστήματα στους Απόμαχους και την Αγία Μαρίνα

1081

Δεν χρειάστηκαν πολλές μέρες για να διαπιστώσει κάποιος ότι το νέο κατάστημα ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ στην Εθνική οδό στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας θα επέφερε σημαντική αλλαγή προς το χειρότερο των κυκλοφοριακών συνθηκών της περιοχής, αρκούσε μόνο το πρώτο Σάββατο λειτουργίας σήμερα 26/11/22. 

Οι οδοί Λαχανά και Σκρα είναι γνωστό ότι δέχονταν την κίνηση της Εθνικής οδού, μια που αποτελούσαν την είσοδο και την έξοδο αντίστοιχα στο κόμβο της ΡΕΝΟ, τώρα στην υπάρχουσα κίνηση των δύο αυτών δρόμων προστέθηκε και η κίνηση από και προς το νέο κατάστημα των πελατών αλλά και των οχημάτων τροφοδοσίας κυρίως στην οδό Σκρά. Το φαινόμενο αναμένεται να παρουσιάσει όξυνση τις ημέρες των εορτών λόγω αυξημένης εμπορικής κίνησης.

Οδός Πλαστήρα, διπλής κατεύθυνσης, από την οποία διέρχεται λεωφορείο .

Δεν είναι μόνο ο αυξημένος κυκλοφοριακός φόρτος, που σήμερα το μεσημέρι έφτασε σε σημείο τα αυτοκίνητα να είναι ακινητοποιημένα για μεγάλο διάστημα, είναι και τα παρκαρισμένα ΙΧ στις οδούς Λαχανά, Σκρα, Πλαστήρα, Λάρνακος και Σερρών, από ορισμένες εκ των οποίων διέρχεται λεωφορειακή γραμμή.  Ενίοτε η στάθμευση γίνεται πάνω σε πεζοδρόμια καθιστώντας την διέλευση των πεζών απαγορευτική.

Το νέο κατάστημα αναμένεται να απορροφήσει σημαντικό μερίδιο αγοράς  από τα μικρά καταστήματα των γύρω περιοχών όπως είναι η συνοικία των Απομάχων και η συνοικία της Αγ. Μαρίνας θέτοντας σε σοβαρό κίνδυνο την βιωσιμότητά των με ότι αυτό συνεπάγεται.