Η θέση της ΑΕΚ για την τιμητική πλακέτα στον ήρωα Σπύρο Κοντούλη – Αμέτοχος δηλώνει ο Δήμος

151

Μετά την έντονη συζήτηση και αντιπαράθεση, κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφορικά με την τοποθέτηση από το ΚΚΕ τιμητικής πλακέτας για τον ήρωα της Εθνικής Αντίστασης  Σπύρο Κοντούλη στην περίφραξη του Άλσους, έναντι της ανατολικής εισόδου των επισήμων του γηπέδου, η ΠΑΕ ΑΕΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για τον ήρωα ποδοσφαιριστή της ομάδας, η οποία καταλήγει: “Η εκδήλωση έγινε σε συνεννόηση με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και άδεια από εκεί, σε χώρο απόλυτης δικαιοδοσίας του Δήμου.  Η ΑΕΚ δεν είχε καμιά σχέση και δεν μπορούσε να έχει”.

Με μια λιτή ανακοίνωση απάντησε ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας στις αιτιάσεις της ΑΕΚ: “Πλην της άδειας για την χρήση της σχολικής αίθουσας στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, καμία άδεια σε συγκεκριμένο σημείο του Δήμου δεν έχει δώσει ο Δήμαρχος, ή επιτροπή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας”.

Οι ανακοινώσεις αυτές αποτυπώνουν την ανυπαρξία επικοινωνίας ΠΑΕ και Δήμου σε σοβαρά ζητήματα που άπτονται της αρμονικής συνύπαρξης και λειτουργίας του γηπέδου με την πόλη,  έρχονται δε να επιβεβαιώσουν, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στη Νέα Φιλαδέλφεια,  τα σύννεφα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στις σχέσεις μεταξύ Γιάννη Βούρου και ΑΕΚ.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

“Η Ερασιτεχνική ΑΕΚ και αυτοτελώς και μέσω της συμμετοχής της στην Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, έχει τιμήσει και πάντα τιμά την μνήμη του Σπύρου Κοντούλη σε σχετικές εκδηλώσεις, που δεν έχουν φυσικά κομματική ταυτότητα κι αναδεικνύουν τις πολύπλευρες πτυχές της δράσης του ήρωα ποδοσφαιριστή του συλλόγου μας. Και η ΠΑΕ ΑΕΚ στηρίζει πάντα αυτές τις δράσεις  και τιμά και πάντα θα τιμά τον Σπύρο Κοντούλη, για τον οποίο μόνο περηφάνια αισθάνεται η οικογένεια του συλλόγου μας.

Μακριά όμως πάντα από κάθε έννοια κομματικοποίησης που αυτονόητα δεν έχει καμιά σχέση με την επίσημη ΑΕΚ, ΠΑΕ ή Ερασιτεχνική και ποτέ δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει κάτι ανάλογο. Η ΑΕΚ δεν έχει απολύτως καμιά σχέση με κόμματα και προσπάθειες κομματικοποίησης για οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν. Από κει και πέρα πρέπει να υπογραμμιστεί πως η εκδήλωση την Κυριακή το πρωί για την πλακέτα, δεν είχε καμιά σχέση με την επίσημη ΑΕΚ, ΠΑΕ ή Ερασιτεχνική. Καμιά επαφή δεν υπήρξε με τους διοργανωτές πριν γίνει και καμιά επίσημη εκπροσώπηση από πλευράς μας δεν υπήρχε.

Η εκδήλωση έγινε σε συνεννόηση με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας και άδεια από εκεί, σε χώρο απόλυτης δικαιοδοσίας του Δήμου.  Η ΑΕΚ δεν είχε καμιά σχέση και δεν μπορούσε να έχει”.

Θέση για το θέμα πήρε και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας. Αναφέρει: “Πλην της άδειας για την χρήση της σχολικής αίθουσας στο 1ο Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας, καμία άδεια σε συγκεκριμένο σημείο του Δήμου δεν έχει δώσει ο Δήμαρχος, ή επιτροπή του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας”.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ 

Τιμητική πλακέτα για τον αντιστασιακό ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Σπύρο Κοντούλη τοποθέτησε το ΚΚΕ