Κοινωνική κατακραυγή για την τραμπούκικη έξωση

36

Κύμα συγκινητικής αλληλεγγύης αλλά και κοινωνικής κατακραυγής έχει ξεσηκώσει η τραμπούκικη έφοδος που έγινε πολύ νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού. 

Η έξωση στην συνταξιούχο δημοσιογράφο για μια οφειλή της τάξεως των 10.000 ευρώ σε πιστωτική κάρτα, με αγριότητα που θύμισε τις μαζικές εξώσεις στην Ισπανία κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης των περασμένων ετών. Η υπόθεση έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων καθώς το κυβερνών κόμμα αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν υπέρογκες οφειλές στις τράπεζες. Η Ν.Δ. επιπλέον μέχρι πρόσφατα είχε στους κόλπους της τον βουλευτή Ανδρέα Πάτση που σε ρόλο «κορακιού» αγόραζε κοψοχρονιά δάνεια πολιτών και μετά τους εκβίαζε να αποπληρώσουν με τις γνωστές τακτικές των εισπρακτικών εταιρειών.

Τα hashtags #πλειστηριασμοί και #κολοβού αναδείχθηκαν στα δημοφιλέστερα της ημέρας με τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναπαράγουν τις εικόνες ντροπής με τη γκρεμισμένη πόρτα στο σπίτι της δημοσιογράφου στου Ζωγράφου.

Πλήθος κόσμου,  τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς έδωσαν το «παρών» στη συγκέντρωση αλληλεγγύης που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας έξω απ’ το σπίτι. Ακολούθησε πορεία με μαζική συμμετοχή προς την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου. 

 

Η Ιωάννα Κολοβού ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του. 

 

 

 
ΠΗΓΗεφσυν