Οριστικοποιήθηκαν οι ημερομηνίες αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023- Τρέχουν οι τοπικές εξελίξεις

171

Στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023 πρόκειται να διεξαχθούν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Αυτό ανακοινώθηκε χθες και επίσημα στο Υπουργικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα. Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ. 2 (για τις δημοτικές εκλογές) και το άρθρο 43, παρ. 2 (για τις περιφερειακές εκλογές) οι εκλογές διεξάγονται τη δεύτερη Κυριακή του μηνός Οκτωβρίου του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου. Αν δεν αναδειχθεί επιτυχών συνδυασμός, σύμφωνα με το άρθρο 24, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται την επόμενη Κυριακή, σύμφωνα με το άρθρο 25.

Έτσι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα 5 παλαιοί και 1 νέος φέρονται ως υποψήφιοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία στη Ν Φιλαδέλφεια – Ν Χαλκηδόνα. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στους γνωστούς που είτε ήδη βρίσκονται στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης είτε ασχολήθηκαν κατά το παρελθόν, Γιάννη Βούρο,, Γιώργο Ανεμογιάννη, Χάρη Τομπούλογλου, Νίκο Σερετάκη, Στέφανο Γατσούλη, καθώς και στον πρωτοεμφανιζόμενο αλλά γνωστό από την ενασχόληση του με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό της πόλης, Γιάννη Τζέλη.

Λαμβάνοντας βέβαια υπόψη ότι το χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές είναι μεγάλο, όπου αναμένεται να υπάρξουν αρκετές κινήσεις και συζητήσεις τοπικών παραγόντων και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε δημιουργία και άλλου συνδυασμού ή συμπτύξεις παρατάξεων, ως αποτέλεσμα αυτών των ζυμώσεων.