Ξεκρέμαστοι 2000 Ασφαλισμένοι στη 2η ΤΟΜΥ Νέας Φιλαδέλφειας, Ψάχνουν Προσωπικό Γιατρό σε άλλο Δήμο

147

 

Αναστάτωση έχει προκληθεί σε 2.000 περίπου ασφαλισμένους στη 2η ΤΟΜΥ Νέας Φιλαδέλφειας από το μήνυμα που έλαβαν από το IDIKA AYLI που τους προτρέπει να αναζητήσουν άλλο οικογενειακό γιατρό. Προφανώς τα ίδια ισχύουν και για όσους ενδεχομένως δεν έχουν άυλη συνταγογράφηση και δεν έχουν λάβει το σχετικό μήνυμα.

Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν στην προσπάθεια να βρουν άλλο προσωπικό γιατρό στην περιοχή της Ν. Φιλαδέλφειας διαπιστώνουν  ότι έχουν καλυφθεί οι θέσεις και πρέπει να ανατρέξουν πλέον σε άλλο γειτονικό Δήμο με την ελπίδα να μπορέσουν να δηλώσουν νέο προσωπικό γιατρό για να μπορούν να εξυπηρετηθούν αλλά και να αποφύγουν τις ποινές που θέσπισε η Κυβέρνηση!!!

Είναι χαρακτηριστική η δήλωση της ΠΟΕΔΗΝ για το θεσμό του προσωπικού γιατρού που κινδυνεύει να αποτύχει εάν δεν αναγκαστούν οι ιδιώτες γιατροί να ενταχθούν στο σύστημα. Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί 3.200 γιατροί εκ των οποίων οι 2.000 είναι από την πρωτοβάθμια περίθαλψη που αδυνατούν να ανταποκριθούν ως προσωπικοί ιατροί λόγω του αυξημένου όγκου δουλειάς στα Κέντρα Υγείας και τα κοντινά νοσοκομεία στα οποία συμμετέχουν στο εφημερειακό πρόγραμμα. Μόνο 1.200 ιδιώτες γιατροί ανταποκρίθηκαν παρότι οι αμοιβές είναι υπερδιπλάσιες από τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ.

Από την σημερινοί απεργία των εργαζομένων