Ενώ η Αποκεντρωμένη εξετάζει τη νομιμότητα, ο Δήμος διενεργεί τον διαγωνισμό για τον οδοφωτισμό

75

Κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής για επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για τον δημοτικό φωτισμό, μετά την ακυρωτική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έχουν προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας  της απόφασης της δημοτικοί έξι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Η Αποκεντρωμένη με το έγγραφό της 106045/30.9.2022 ζητά από το Δήμο στοιχεία από το φάκελλο του διαγωνισμού για να ελέγξει τη νομιμότητα της απόφασης εντός δύο μηνών που ορίζει ο νόμος, δηλαδή μέχρι 30/11/22. Αντί λοιπόν ο Δήμος να προσκομίσει άμεσα τα στοιχεία προβαίνει την 14η Οκτωβρίου 2022 στην διενέργεια του διαγωνισμού, αποστέλλοντας τα στοιχεία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε επόμενη ημερομηνία χωρίς δηλαδή να αναμένει τη σχετική απόφαση θεωρώντας την απόφαση της Ο.Ε. εκτελεστή.

Είναι προφανές και δηλώθηκε εκατέρωθεν, από Δήμαρχο και Αντιπολίτευση, στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 19/10/22 ότι ο Δήμος εμμένει στον διαγωνισμό και η Αντιπολίτευση στις προσφυγές νομιμότητας για τον διαγωνισμό του δημοτικού φωτισμού προϋπολογισμού των 3,7 εκατ. ευρώ. 

Σημειώνεται ότι αν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν κρίνει νόμιμη την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού τότε όλες οι πράξεις του Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας Ν. Χαλκηδόνας για το θέμα αυτό είναι άκυρες.