Οι φωνές των γυναικών της πόλης μας είναι το Δίκτυο, κ. Σερετάκη.

36

Οι φωνές των γυναικών της πόλης μας είναι το Δίκτυο, κ. Σερετάκη. Μια αναγκαία απάντηση στον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης

Με έκπληξή μας παρακολουθήσαμε  την στάση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Σερετάκη, στην συνεδρίαση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 26ης Σεπτεμβρίου 2022 κατά την διάρκεια ψηφοφορίας για την αποδοχή ή μη ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο υπέρ του αγώνα των γυναικών του Ιράν αλλά και όλων των γυναικών, που κατέθεσε το Δίκτυο Γυναικών και η Επιτροπή Ισότητας.

Ο κ. Σερετάκης αρνήθηκε να υπερψηφίσει (όπως έχει φυσικά κάθε δικαίωμα) δηλώνοντας «παρών».
Αιτιολόγησε, όμως, την στάση του αυτή με το εντελώς προσχηματικό και αυθαίρετο επιχείρημα ότι το Δίκτυο Γυναικών ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα.

Να Ενημερώσουμε, λοιπόν, τον κ. Σερετάκη ότι:

  • To Δίκτυο Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας αριθμεί εκατοντάδες μέλη των οποίων η κομματική ταυτότητα μας είναι εντελώς αδιάφορη.
  • Το Δίκτυο Γυναικών, παρά το ότι έχει δημιουργηθεί σχετικά πρόσφατα, έχει κάνει ήδη  2 δημόσιες δράσεις -Η μια  Ενάντια στην Έμφυλη και Οπαδική βία και η άλλη Υπέρ της Ειρήνης και κατά του πολέμου- στις οποίες συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των δημοτικών και πολιτικών παρατάξεων της πόλης μας.
  • Επιπροσθέτως έχει κάνει και πολλές ακόμη δράσεις που δεν κοινοποιούνται για ευνόητους λόγους ιδιωτικότητας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εποχή που κρεμούσαν ταμπέλες στο λαιμό ανθρώπων και τους περιέφεραν στην πλατεία του χωριού, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Δεν περιμέναμε να την επαναφέρει ο κ. Σερετάκης και μάλιστα ως εκπρόσωπος κόμματος, στον δημόσιο διάλογο.

Τέλος θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους δημοτικούς συμβούλους για την υιοθέτηση του ψηφίσματος που προτείναμε και να καλέσουμε  όλους τους συμπολίτες μας να πλαισιώσουν το Δίκτυό μας και τις δράσεις μας και να γίνουν μέλη σ’ αυτό.

ΔΙΚΤΥΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

Ψήφισμα του Δ. Σ. για τα δικαιώματα των γυναικών του Ιράν, μετά από πρόταση της Επιτροπής Ισότητας και του Δικτύου Γυναικών