Ο Δήμος τίμησε τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής

30

Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Μικρασιατών Ν.Φ. – Ν.Χ. «οι Αλησμόνητες Πατρίδες» τίμησε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 (ημέρα εορτασμού της Σύναξης της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Βουρλιώτισσας, Προστάτιδος και Πολιούχου της Νέας Φιλαδέλφειας) τη μνήμη των θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Έπειτα από το ετήσιο μνημόσυνο για τα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής στο Μνημείο Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων της Νέας Φιλαδέλφειας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου & Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ.

Μετά τις ομιλίες του δημάρχου Γιάννη Βούρου και του προέδρου του Συνδέσμου Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων Ν.Φ. – Ν.Χ., Χ. Τριανταφύλλου έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση, τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Ζαχαριάδη, τον Δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννη Βούρο, τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργο Δημόπουλο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Μικρασιατών & Αλησμόνητων Πατρίδων Χ. Τριανταφύλλου, την εκπρόσωπο της Κοινότητας Νέας Φιλαδέλφειας Α. Σουρτζή, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Νέας Χαλκηδόνας Η. Γκρίντζαλη, τον εκπρόσωπο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και Αντιδήμαρχο Θ. Λέκκα, εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων «Δύναμη Πολιτών», «Πόλη της Καρδιάς μας», «Πόλης Ενότητα», τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους (Α. Γούλα, Γ. Ουσταμπασίδη, Ε. Παπαλουκά), τις τοπικές οργανώσεις της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, της Ο.Π.Σ.Ε. (Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος), των Προσκόπων Ν.Φ. – Ν.Χ., του πολιτιστικού συλλόγου Αντιοχειτών Ν.Φ. – Ν.Χ. «ο Μέγας Αλέξανδρος», του Συλλόγου Πελοποννησίων Ν.Φ. – Ν.Χ. «ο Γέρος του Μωριά», του Συλλόγου Ποντίων Ν.Φ. – Ν.Χ. “Δ. Υψηλάντης”, της Ένωσης Ποντίων Ν.Φ. – Ν.Χ. «Αργοναύτες», του συλλόγου Ρουμελιωτών Ν.Φ. «ο Αθανάσιος Διάκος», του συλλόγου Ηπειρωτών Ν.Φ. – Ν.Χ. «ο Μάρκος Μπότσαρης», του παραρτήματος της Ελληνοαμερικανικής Εκπαιδευτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA), καθώς και της Ένωσης Βουρλιωτών Μικράς Ασίας.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Βουλευτής Βορ. Τομέα της Ν.Δ. Θ. Ρουσόπουλος, η π. Υπουργός και Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Κ. Μπατζελή, η Περιφερειακή Σύμβουλος Σ. Αλυμάρα, εκπρόσωποι και μέλη συλλόγων και φορέων της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθώς και πολλοί συμπολίτες μας