Φιλικό με την Μπαρτσελόνα τα εγκαίνια του γηπέδου της ΑΕΚ το 1962 (video)

263

Με έναν φιλικό αγώνα εναντίον της Μπαρτσελόνα, η ΑΕΚ εγκαινίασε επίσημα το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας στις 3 Ιανουαρίου 1962, το οποίο απέκτησε χλοοτάπητα για πρώτη φορά και το μεγάλο πέταλο.  Στον αγώνα, η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε και τόσο καλά χάνοντας με σκορ 0-6. Σύμφωνα με τα επίκαιρα της εποχής τον αγώνα  παρακολούθησαν 38.000 οπαδοί (είχαν κοπεί 31.960 εισητήρια) και ανάμεσά τους ήταν και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κωνσταντίνος Καραμανλής αλλά και ο Ισπανός τότε πρίγκιπας και πλέον τέως βασιλιάς Χουάν Κάρλος με τη σύζυγό του Σοφία, η παρουσία των οποίων “συνέβαλλε” στην αποτύπωση του γεγονότος των εγκαινίων στα επίκαιρα της εποχής.

Το κόστος των εισιτηρίων ήταν 40 δραχμές το απλό και 60 δραχμές το αριθμημένο. Το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας γκρεμίστηκε 41 χρόνια μετά. Σήμερα όλα φαίνονται σχεδόν έτοιμα για να γίνουν τα εγκαίνια του νέου γηπέδου.

  • Η σύνθεση της Α.Ε.Κ.: Σεραφείδης (Φακής), Αναστασιάδης, Μαρδίτσης, Σοφιανίδης, Παπαποστόλου (Πολύζος), Σκευοφύλακας, Γκούβας (Τσαχουρίδης), Σταματιάδης (Δεμίρης), Νεστορίδης, Κρυστάλλης, Άμπος.
  • Σκόρερ: 4′, 48′ Περέδα, 27′ Εβαρίστο, 38′ Κότσις, 46΄ Τζενσάνα, 65′ Ζάλντουα. Η Μπαρτσελόνα έχασε και πέναλτι με τον Εβαρίστο καθώς απέκρουσε ο Φακής.